Το “ποτάμι” της αγανάκτησης άρχισε να ξεχειλίζει …

Διανύουμε τον 8ο μήνα της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής με Δήμαρχο τον Νίκο Γεωργάκο και παρά τις ειλικρινείς και φιλότιμες προσπάθειες τόσο του ίδιου, όσο και της ομάδας του, πολλά είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που φαίνεται να απουσιάζουν από το έργο τους.

Μέσα σε 8 μήνες σίγουρα κανείς δεν περίμενε να δει από την νέα δημοτική αρχή θεαματικές αλλαγές, ούτε βέβαια περίμενε κανείς μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα να κάνει όλα εκείνα που δεν έκαναν άλλοι χρόνια ολόκληρα.

Ωστόσο οι περισσότεροι σίγουρα περίμεναν να δουν να λύνονται σημαντικά ζητήματα που αφορούν κυρίως την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των δημοτών, όπως το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, το οποίο όχι απλά παραμένει, αλλά γίνεται ολοένα και χειρότερο.

Τους τελευταίους μήνες πολλοί ήταν οι δημότες Πρέβεζας που οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο , έπειτα από επίθεση αδέσποτων σκύλων. Μάλιστα ένας συμπολίτης μας υπέστη σοβαρά κατάγματα, καθώς δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά την ώρα που οδηγούσε το δίκυκλο όχημα του στην Κυανή Ακτή και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κινηθεί νομικά.

Δυστυχώς, όσον αφορά την ασφάλεια των δημοτών η Νέα Δημοτική αρχή ήδη, βαθμολογείται από τους δημότες πολύ χαμηλά και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις κυρίως στα social media, όπου εκεί εκφράζεται με ξεκάθαρο τρόπο η αγανάκτηση τους για τον αδιάφορο τρόπο που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πρέβεζας αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Η προχειρότητα του Δήμου Πρέβεζας φάνηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν μετά από δημοσιεύματα για επιθέσεις σκύλων, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση ταϊστρων σε πέντε σημεία της πόλης, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από ποτίστρες … Βέβαια κάποιοι θα πουν και θα έχουν δίκιο, ότι οι ταϊστρες και οι ποτίστρες δεν λύνουν το πρόβλημα, ούτε και το νέο καταφύγιο που έχει προαναγγελθεί ότι θα γίνει.

Το πρόβλημα θα έχει λυθεί όταν πια δεν θα υπάρχουν αδέσποτα ζώα. Όταν ο Δήμος αποφασίσει να υλοποιήσει μια ρηξικέλευθη πολιτική στην οποία πρωταρχικό ρόλο θα έχουν ο άνθρωπος, αλλά και τα ίδια τα ζώα τα οποία δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο Δήμος Πρέβεζας.  Ο Δήμος οφείλει να φροντίσει τα ζώα και τους δημότες.

Την προηγούμενη βδομάδα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Λαϊκής Συσπέιρωσης Πρέβεζας έθεσαν δημόσια κάποια βασικά ερωτήματα θέτοντας τον Δήμο προ των ευθυνών του.

Συγκεκριμένα αναφέρουν στην ανακοίνωση τους πως “σύμφωνα με το νόμο 4039 / 2012 η ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων (περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμό, αποθεραπεία, υιοθεσία, επανένταξη κλπ) έχει περάσει στους Δήμους. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, αλλά δε φτάνει, πρέπει να υπάρχει και βούληση από τη Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς όμως στην πόλη μας η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά είναι απαράδεκτη και έχει φτάσει στο απροχώρητο.” και καλούν το Δήμο Πρέβεζας να απαντήσει υπεύθυνα και δημόσια στα εξής ερωτήματα:
Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για το έργο της δημιουργίας του νέου δημοτικού κυνοκομείου; Έχει ψηφιστεί η κατασκευή του ομόφωνα ήδη από το δημοτικό συμβούλιο στις 11-12-2019.
Πως διαχειρίζονται τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη των δημοτών για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων;
Υπάρχει όπως θα έπρεπε συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων; Τι μέσα και τι προσωπικό διαθέτει ο Δήμος για την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων;
Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου;
Εφόσον δεν υπάρχει μέχρι στιγμής δημοτικό κτηνιατρείο, υπάρχουν συμβάσεις με κτηνιάτρους για την περίθαλψη, τους εμβολιασμούς και τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων;
Κρίνεται επιτακτική ανάγκη ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού για μια πόλη” τονίζουν στην ανακοίνωση τους τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αν ο Δήμος δεν επιδείξει την αποφασιστικότητα που χρειάζεται το “ποτάμι” της αγανάκτησης θα ξεχειλίσει και θα παρασύρει τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες μπορεί να γίνονται.

 

Ετικέτες:


6 σχόλια για “Το “ποτάμι” της αγανάκτησης άρχισε να ξεχειλίζει …”

 1. Ο/Η takis λέει:

  Αναρωτήθηκαν οι πολίτες αυτής της χώρας, πως γεννήθηκε και πως γιγαντώθηκε το “κύμα” αδέσποτα ζώα; υπήρχε το ίδιο πρόβλημα προ 15-20 ετών;
  Και γιατί για το θέμα αυτό να έχουν την ευθύνη οι δήμοι; Δόξα τον Θεό, υπάρχουν πολλές φιλοζωικές…
  Όλοι λένε ότι τα ζώα είναι όπως ο άνθρωπος(συμφωνώ απόλυτα), γιατί όμως προτείνεται, ως ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, η στείρωση των ζώων; μήπως έχει καθιερωθεί και η στείρωση των ανθρώπων και δεν είναι γνωστό;
  Η νομοθεσία επιτρέπει να ζούνε εντός διαμερισμάτων από σκυλιά και γάτες μέχρι ερπετά, τρωκτικά, ψάρια, κ.α., απαγορεύει όμως να έχει κάποιος ένα κλουβί με καρδερίνα. Πόσο αντιφατικό είναι αυτό;Σκλαβιά είναι αμφότερα!
  O προορισμός των ζώων είναι να ζουν στη φύση, αυτός είναι ο φυσικός τους χώρος και όχι τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών που έχει γίνει μόδα…

  1. Ο/Η Τακης2 λέει:

   Πριν 15-20 χρόνια τα αδέσποτα της πόλης μας ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού…
   Ήταν ο Τζακ,η Λιζα και Σουμωφ αν θυμάστε…
   Όταν ξαφνικά κάποιοι “φιλοζωοι” θεώρησαν τα ζώα ότι είναι ένα παιχνίδι για τα παιδιά…παρτο και θα δούμε, έλεγαν πολλοί χωρίς να έχουν ούτε τον απαιτούμενο χρόνο ούτε τον απαιτούμενο χώρο…
   Κάποιοι τα θεωρούσαν ένα εξαιρετικό δώρο…
   Κάποιοι άλλοι “φιλοζωοι”το είδαν και ως ευκαιρία ότι αφού έχω ένα να τα κάνω δύο για να πουλήσω και κανένα κουταβάκι..
   Πείτε μου ότι δεν ξέρετε συγκεκριμένα άτομα που έκαναν αυτή τη αρπαχτη στην πόλη μας??
   Όλα αυτά κάποια στιγμή και ειδικά τα χρόνια της κρίσης ανάγκασαν όλους αυτούς τους παραπάνω “φιλοζωους” να τα αμολησουν στους δρόμους,στα άλση,στις παραλίες και όχι μόνο αυτό..
   Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι ίδιοι πρώην ιδιοκτήτες “φιλοζωοι” που κάνουν υποδείξεις και κατηγορούν τους υπόλοιπους πολίτες ότι δεν ξέρουν να φέρονται στα ζώα και ότι είναι οπαδοί της φολας…
   Αν θεωρείτε ότι ένα αστικό περιβάλλον είναι προορισμός να ζουν και να πολλαπλασιάζονται ζώα νομίζω ότι είστε παντελώς εκτός θέματος και επικυνδινος..και για τα ζώα και για τους κατοίκους..
   Ένα αστικό περιβάλλον , που εγώ θεωρώ τεραστιο ρίσκο να αφήσω τα παιδιά μου να το χαρούν…
   Θυμάμαι τα μπάνια με το ποδήλατο στο αλωνάκι ως παιδί ή το πήγαινε έλα στο κολυμβητήριο με μια μπάλα μπάσκετ στα χέρια που πηγαινοερχομασταν παίζοντας στο δρόμο..
   Τα θυμάμαι και αναλογιζομαι πόσο ρίσκο είναι πλέον αυτό για μια παρέα παιδιών…
   Πόσο στερούνται και στερουμαστε την πόλη μας όλοι εμείς που αποφασίσαμε να χαρούμε τον ελεύθερο μας χρόνο κάνοντας μια βόλτα με τα ποδήλατα,πηγαίνοντας ένα τρεξιματακι…
   Δεν έχετε ιδέα τι είναι να αποφεύγονται συγκεκριμένα σημεία (πολλά) ενός αστικού ιστού..
   Είναι στέρηση ελευθερίας του πολίτη ,είναι bullying…
   Το αστικό περιβάλλον είναι περιβάλλον που ζουν και πολλαπλασιάζονται ανθρώπινα όντα..
   Οι “φιλοζωοι” ας σταματήσουν να κουνάνε το δάκτυλο σε όλους τους υπόλοιπους γιατί είναι μέρος του προβλήματος που αρνούνται να λύσουν…
   Αν νομίζετε ότι ταιζοντας τα κακομοιρικα σκυλιά στο τέλος της λ.ειρηνης πχ σας κάνει φιλοζωους σας πληροφορω ότι είναι η πιο άσχημη εικόνα που έχω δεί…
   Τρία κακοποιημένα αδέσποτα καθ’εικόνα και ομοίωση του σύγχρονου παχύσαρκου ανθρώπου ταισμενα από τον ίδιο άνθρωπο κάθε μέρα δεν είναι φιλοζωία και ελευθερία να ζει ένα ζώο…
   Είναι εγκληματική αδιαφορία του ίδιου που τα ταιζει και κοντεύει να τα σκάσει εις βάρος όλων των διερχομένων…
   Και κάπως έτσι ισχύει για όλες τις αγέλες της πόλης..

   1. Ο/Η takis λέει:

    Τάκης2, προφανώς δεν κατανόησες τα γραφόμενά μου.
    Σου επισημαίνω μερικά από αυτά:”υπήρχε το ίδιο πρόβλημα προ 15-20 ετών;”. Το ερώτημα είναι ρητορικό,απαντά από μόνο του ότι: ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΠΡΟ 15-20 ετών!
    “Δόξα τον Θεό, υπάρχουν πολλές φιλοζωικές…”,αυτό το σχόλιο αφορά το “ρόλο” των “φιλοζωικών” σ’αυτή την ιστορία!
    Και φυσικά, η τελευταία παράγραφος αποτελεί το δικό μου συμπέρασμα:”O προορισμός των ζώων είναι να ζουν στη φύση, αυτός είναι ο φυσικός τους χώρος και όχι τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών που έχει γίνει μόδα…”!
    Που διαφωνείς μαζί μου Τάκης2;

    1. Ο/Η Τακης2 λέει:

     Τι να διαφωνήσω…εδώ μας υποδεικνύεις και τι να απαντάμε…

 2. Ο/Η Γιωργος Σταβελας λέει:

  Αν το μοναδικο προβλημα του δημου της Πρεβεζας ειναι η διαχειριση των αδεσποτων,ενω ολα τα αλλα ειναι λυμενα,ειστε ευτυχεις και δεν το ξερετε.

 3. Ο/Η Κώστας Οικονόμου λέει:

  Πολύ σοβαρό είναι το πρόβλημα πια,δεν μπορεί να περπατήσει κανεις και κινδυνεύει,προσωπικά με δάγκωσε ο καφέ μεγάλος σκύλο που παει παρέα με τον άσπρο μεγάλο περπατώντας κοντά στο κολυμβητήριο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέες ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Πάργας

08/08/2022, 10:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις στην Πρέβεζα – Ελάτε να παίξουμε σκάκι!

08/08/2022, 10:10 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πανσέληνος με χορούς και τραγούδια της Ηπείρου στην Αρχαία Κασσώπη

08/08/2022, 10:03 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δρ. Κοσμάς Κοψάρης, Το ποιητικό πέπλο του Σπύρου Μπρίκου.

05/08/2022, 11:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρόσληψη 35 ατόμων ΙΔΟΧ για την καθαριότητα σχολικών μονάδων από τον Δήμο

05/08/2022, 11:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαιρετικές ερμηνείες από το κουαρτέτο εγχόρδων στο Βοτανικό Κήπο

05/08/2022, 11:24 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites