Πέμπτη, 01/10/2020

Τη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό συστήνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 55 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.463.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας , 52 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 125 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τον Κορωνοϊό, ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε  στην οριστική τοποθέτηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, σχετικά με την χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό για την φάση της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των μέτρων.

Η επιτροπή υιοθέτησε συστάσεις σύμφωνες με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμώξεων, ώστε να δώσει ακόμα λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ασυμπτωματικούς ανθρώπου ή από ανθρώπους λίγο πριν παρουσιάσουν συμπτώματα, σε περιοχές όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός. Όχι σε ανοιχτούς χώρους, αλλά σε κλειστούς χώρους όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σούπερ μάρκετ,φαρμακεία κ.α

Σύμφωνα τον καθηγητή Τσιόδρα θα ακολουθήσουν περισσότερες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των μασκών ενώ, θα υπάρξει ειδική επικοινωνιακή στρατηγική, ώστε να μην γίνεται λάθος χρήση της μάσκας και να μην δίνεται η ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.

«Η χρήση της μάσκας μόνο ως συμπληρωματικό μέτρο στην επόμενη φάση»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε πως η χρήση της μάσκας δεν καταργεί το απόλυτα απαραίτητο μέτρο του να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το στόμα τη μύτη και τα μάτια μας, όσο μπορούμε περισσότερο.

«Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τέτοιες μάσκες θα πρέπει να καλύπτει πλήρως το πρόσωπο (τη μύτη και το στόμα), να πλένει πάρα πολύ συχνά τα χέρια του με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο αντισηπτικό, πριν βάλει την μάσκα ή όταν την αφαιρέσει. Να την αφαιρεί με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μην αγγίζει την μπροστινή επιφάνεια της μάσκας η οποία μολύνεται πολύ εύκολα. Εαν η μάσκα είναι μίας χρήσης να την απορρίπτει με ασφαλή τρόπο. Εάν η μάσκα είναι επαναχρησιμοποιούμενη να την πλένεται όσο πιο συχνά μπορούμε με το σύνηθες απορρυπαντικό στους 60 βαθμούς κελσίου» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ