Προβληματισμός από την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊου στην Άρτα

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια έξαρση κρουσμάτων στην Άρτα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που προβληματίζει τις Υγειονομικές Αρχές και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Άρτας,  η οποία βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, για τη λήψη μέτρων και την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών. 

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί, περιλαμβάνεται  η αναστολή από το περασμένο Σάββατο συγκεκριμένης γραμμής παραγωγής επιχείρησης στην οποία εντοπίστηκε κρούσμα ασθενή και παράλληλα ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στο σύνολο των εγκαταστάσεών της.  

Από  πρωί της Τρίτης (31 Μαρτίου), η Επιχείρηση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Άρτας προχώρησε σε πλήρη αναστολή τη λειτουργίας της   για όσο χρόνο απαιτηθεί κατόπιν υποδείξεων του ΕΟΔΥ ή και άλλων συναρμοδίων υπηρεσιών.  

Επίσης  έχουν ληφθεί  δείγματα από το προσωπικό  που εργάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής. 

Με δεδομένο ότι η εν λόγω επιχείρηση στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, είχε θέσει εκτός υπηρεσίας εργαζόμενους που παρουσίαζαν συμπτώματα  γριπώδους συνδρομής, ξεκίνησε και συνεχίζεται η διαδικασία ιχνηλάτησης εντός και εκτός εργασιακού χώρου. Ήδη η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Άρτας έχει απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ προκειμένου να εκτιμηθεί η δυνατότητα αποστολής κλιμακίου στην περιοχή προκειμένου να δοθούν οδηγίες, να παρθούν επιπλέον μέτρα και δείγματα από τους εργαζόμενους και να δρομολογηθεί η επανένταξη της επιχείρησης στην παραγωγική διαδικασία. 

Η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών και τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας που ειδικά την τωρινή περίοδο απαιτείται να στηριχθεί πρώτα από όλους από εκείνους που υπηρετούν σε αυτό. 

Κανένας δεν μπορεί να μονοπωλεί την ευαισθησία για την προστασία των εργαζομένων και την πολιτών και όσοι το επιχειρούν, υπερμεγεθύνοντας τυχόν υπαρκτά προβλήματα ή προβάλλοντας ανέφικτες προτάσεις,  το μόνο που καταφέρνουν είναι να διασπείρουν ανησυχία στους πολίτες και αμφιβολίες για τις δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί με επάρκεια στην καταπολέμηση της πανδημίας. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites