Παρέμβαση ταξικών σωματείων και εκλεγμένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην επιθεώρηση Εργασίας

Την Δευτέρα 27/4 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πούμπη Γεωργίου, του Προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μισιρλή Γιώργου, του Μανίκη Ηλία μέλους της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, του Κυριαζή Χρύσανθου γραμματέα  στο Σύλλογο Υπαλλήλων στη Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, του Βενετικίδη Θεόδωρου ειδικό γραμματέα στο Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και του Κοτσαντή Κώστα Περιφερειακό Σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση, στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μπροστά στην εφιαλτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού οι εργαζόμενοι καλούνται για άλλη μία φορά να κάνουν θυσίες και να «πληρώσουν τα σπασμένα».  

Οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων και οι εκλεγμένοι  που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τόνισαν αρχικά την παντελή έλλειψη ελέγχων στους χώρους δουλειάς από την πλευρά των ελεγκτικών κρατικών μηχανισμών με απόφαση της κυβέρνησης. Μετέφεραν την απαίτηση των σωματείων και των εργαζομένων για εντατικούς ελέγχους, για τη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας με επαρκές προσωπικό.

Σε μια περίοδο μάλιστα όπου η εργοδοσία ξεσαλώνει καθημερινά σε βάρος των εργαζομένων,αξιοποιώντας τα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία άναψαν το πράσινο φως στους εργοδότες του κάθε κλάδου για να εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματά μας, καθώς με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχει ανασταλεί η υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” την υπερεργασία, αλλά και την νόμιμη υπερωριακή απασχόληση.Αναστολή συμβάσεων εργασίας,μειώσεις κατα 50% της απασχόλησης και των μισθών των εργαζομένων, απολύσεις,σε πολλές περιπτώσεις δε δόθηκε καμία άδεια ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν χρήση των καλοκαιρινών αδειών.

Σε πολλούς εργασιακούς χώρους έχουν ληφθεί, με ευθύνη της εργοδοσίας, ελλιπέστατα μέτρα προστασίας (γάντια,μάσκες,αντισηπτικά).Επίσης  επιχειρήσεις έκλεισαν και οι εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα χωρίς να γνωρίζουν πότε, πόσα και με τις όρους θα πληρωθούν, αν θα πληρωθούν, αν η απουσία τους χαρακτηρίζεται άδεια, αν είναι κανονική ή άνευ αποδοχών.

Το προσεχές διάστημα θα κατατεθεί πλήρες υπόμνημα που θα υπογράφουν σωματεία και φορείς της περιοχής μας για τις συνθήκες εργασίας,τις εργασιακές σχέσεις και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σε Επιθεώρηση Εργασίας Πρέβεζας,στον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και στο Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites