Δευτέρα, 03/08/2020

Πέθανε ο Λευκαδίτης καθηγητής καρδιολογίας Χρήστος Αραβανης

Πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στον κόσμο

Απεβίωσε στο Σικάγο σε ηλικία 96 ετών ο καθηγητής καρδιολογίας Χρήστος Αραβανής από την Καρυά Λευκάδας. Υπήρξε ένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα των επτά χωρών για την διατροφή προς αποφυγήν καρδιακών νοσημάτων.

Αποκηρύσσοντας το Απαρτχάιντ και για καθαρώς ανθρωπιστικούς λόγους, σε απευθείας τηλεφωνική συνεννόηση με τον καθηγητή Μπάρναρντ έφεραν εις πέρας επιτυχώς την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στον κόσμο.

Ο Χρήστος Αραβανής διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής της Καρδιολογικής Πτέρυγας του Ευαγγελισμού, έδωσε διαλέξεις διεθνώς και θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της καρδιολογίας παγκοσμίως.

Η βιβλιοθήκη του και τα σπάνια συγγράμματά του παραχωρούνται στο πανεπιστήμιο Αθηνών ως παρακαταθήκη της σπουδαίας πορείας του στην επιστήμη της Ιατρικής. Λόγω κορονοϊου είναι αδύνατον να μεταφερθεί η σορός του στην γενέτηρά του, κάτι που θα συμβεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 σχόλιο για “Πέθανε ο Λευκαδίτης καθηγητής καρδιολογίας Χρήστος Αραβανης”

  1. Ηταν ο ελληνας αντιπροσωπος της μελετης των 15 χωρων που καθιερωσαν τη μεσογειακη διατροφή ως ως ειδος Διατροφης ευεργετικο για τη πρπληψη των καρδιαγγειακων παθησεων

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ