Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας για τον Υδατόπυργο

Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζας προς τον Δήμαρχο για τον Υδατόπυργο

Προ ημερών δημοσιεύτηκε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. η απάντηση της υπουργού πολιτισμού /αθλητισμού Λ. Μενδώνης προς τον πρόεδρο της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλο σχετικά με την πρόταση του Υδατόπυργου (έγγραφο μας με αρ. πρωτ. 15/17.05.2017) προς την υπηρεσία νεωτέρων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, βορείου Ιονίου και δυτικής Μακεδονίας .

Η απάντηση της κ υπουργού σύμφωνα με τα στοιχεία  που είχε στο υπουργείο της ήταν η πρέπουσα.

Για την πλήρη ενημέρωση των συμπολιτών όμως πρέπει να ξαναθυμηθούμε τα εξής σχετικά με το θέμα, όπως αυτά τα γνωστοποιήσαμε στην συνέντευξη τύπου στις 10-09-2018 στα γραφεία του συλλόγου μας.

Η νεωτέρων μνημείων σε απάντηση του παραπάνω εγγράφου μας ενημέρωσε ότι ,<< προαπαιτούμενο της έναρξης διαδικασίας κήρυξης οποιοδήποτε κτίσματος είναι η υποβολή πλήρους τοπογραφικού διαγράμματος με συντεταγμένες των κορυφών του γηπέδου όπου ευρίσκεται το κτίσμα …>>

Μετά και την υποβολή και των νέων στοιχείων από τον σύλλογό μας η νεωτέρων μνημείων με δύο αρχιτέκτονες της υπηρεσίας της συνέταξε έκθεση αυτοψίας .

Στην κοινοποίηση της έκθεσής της μας ενημέρωνε ότι εάν εμμέναμε  στο χαρακτηρισμό της εν λόγω κατασκευής ως μνημείου  από το ΥΠΠΑ  << έπρεπε να υποβάλλουμε νέο αίτημα με πλήρη αιτιολόγηση…κ.τ.λ.>> μας ενημέρωνε όμως ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του Π.Δ. 4067,9.4.2012( ΦΕΚ 79/Α/9.4.12) <<Νέος Οικοδομικός Κανονισμός>> για την Προστασία Αρχιτεκτονικής και Φυσικής Κληρονομιάς μπορεί να χαρακτηριστεί ο Υδατόπυργος ως μνημείο από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου .

Σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου μας δόθηκε η βεβαίωση ότι εάν το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτηρίσει το κτίσμα του Υδατόπυργου μνημείο τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς , τότε ο ΥΠΠΑ δεν έχει λόγο να μην επικυρώσει την απόφαση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρήσαμε αυτονόητα σκόπιμο , η διαδικασία να διεξαχθεί και να παρθεί η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου μας .

Τον Μάιο του 2018 συναντηθήκαμε με τον τότε Δήμαρχο κ Χ. Μπαίλη και παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ε. Γιαννουλάτο και της προϊσταμένης κ. Κ. Μωραιτη, βρήκε την πρόταση ενδιαφέρουσα και την διαδικασία νόμιμη και μας υποσχέθηκε ότι σε ένα από τα αμέσως επόμενα Δ.Σ. θα έφερνε το θέμα προς συζήτηση .

Η συνέχεια γνωστή .

Η παραπάνω πρότασή μας και υπόσχεση του Δημάρχου σβήστηκαν άμεσα από την μνήμη του, όπως και άλλες προτάσεις μας .

Η πρόταση έχει υποβληθεί και στην νέα  δημοτική αρχή και ελπίζουμε σε μία πιο ισχυρή μνήμη και υπόσχεση με αποτέλεσμα.

    Για το Δ.Σ. 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Κωνσταντίνος  Λογοθέτης                                                         Μίχα Ελένη


1 σχόλιο για “Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας για τον Υδατόπυργο”

  1. Ο/Η Νο λέει:

    Άντε πάλι με το επικυνδινο τερατουργημα…
    Μα το θεό θα πάω βράδυ και θα το ρίξω..
    Τόσα μνημεία,τόσα κάστρα,αρχαιολογικοί χώροι που έχουν γίνει βοσκοτόπια και περνάνε από μέσα φορτηγά…ανεκμετάλλευτα όλα και ο σύλλογος ασχολείται με τον υδατοπυργο,με το αμπαλι,με το τολοι,με κάτι φωτογραφίες από κωλομπαραδες,καμια πίτα,κάνα πολυσπόρι και πολλούς καφενομεζεδες..

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας : Οι Όμιλοι αριστείας που θα λειτουργήσουν το τρέχον σχολικό έτος

23/09/2022, 3:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ανακοίνωση -απάντηση του Δήμου Ζηρού σε ψευδείς καταγγελίες για αδέσποτα

23/09/2022, 3:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αιχμηρή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για τις έκτακτες μεταθέσεις

23/09/2022, 3:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προχωρούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελετών που αφορούν την ανάδειξη των μνημείων της νέας κεντρικής εισόδου της Νικόπολης

23/09/2022, 12:15 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αρχαία Πανδοσία στο Καστρί

23/09/2022, 12:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

ΟΧΙ από το ΠΕΣΠΑ στην κατασκευή Φωτοβολταϊκών Πάρκων σε Θεσπρωτικό και Κρανιά

23/09/2022, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites