Σάββατο, 19/09/2020

Ο Κήπος της Ευρώπης και οι Πικροδάφνες της Πρέβεζας

Ένα άρθρο βασισμένο στο πάρκο Keukenhof, γνωστό επίσης και ως ο «Κήπος της Ευρώπης», που βρίσκεται στην Ολλανδία, έγραψε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας και Πολιτικός Μηχανικός Διονύσης Καλλίνικος.
Το πάρκο Keukenhof είναι φτιαγμένο από το 1949, λειτουργεί για 2 μήνες και δέχεται κάνε χρόνο πάνω από 1.000.000 επισκέπτες!
Διαβάστε το άρθρο του Διονύση Καλλίνικου για τον Κήπο της Ευρώπης:
Δεν υπάρχει τρόπος να σας μεταφέρω την ομορφιά του πάρκου.. κανείς δεν μπορεί.. ούτε οι φωτογραφίες. Γιατί όσες φωτογραφίες και να ανεβάσω, όσες λέξεις και να γράψω είναι αδύνατον να σας μεταφέρω τις απίστευτες ομορφιές που αντικρίζουν τα μάτια σου όπου και να στραφούν σε συνδυασμό με τις ευωδιές που πλημμυρίζουν τον τόπο που μοιάζει πραγματικά με παράδεισο!!!
Το Keukenhof, γνωστό επίσης και ως ο Κήπος της Ευρώπης, είναι πραγματικά ένα παραδεισένιο μέρος. Βρίσκεται στην Ολλανδία, κοντά στο Lisse, νότια του Χάρλεμ και νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ και αποτελεί δικαίως ένα πολύ όμορφο αξιοθέατο. Πρόκειται για μια Έκθεση με λουλούδια για την οποία οι Ολλανδοί είναι πολύ περήφανοι.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Keukenhof, στο πάρκο φυτεύονται περίπου 7 εκατομμύρια βολβοί λουλουδιών κάθε χρόνο σε μια πολύ μεγάλη έκταση. Όταν ανθίζουν το φαινόμενο είναι πραγματικά μοναδικό και παραμυθένιο!
Το πάρκο Keukenhof είναι ανοιχτό κάθε χρόνο από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου και η καλύτερη εποχή για να δείτε τα εκατομμύρια λουλουδία είναι γύρω στα μέσα Απριλίου, ανάλογα βέβαια με τις καιρικές συνθήκες …
Φέτος δυστυχώς αναβλήθηκε , λόγω Covid-19 !!!
Εδώ ελιές και πικροδάφνες …..
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ