Κώστας Μπάρκας: Σήμα Κινδύνου εκπέμπουν οι τουριστικοί φορείς της Ηπείρου

Εγκαινιάζοντας σειρά επαφών με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, ο οποίος βρίσκεται ενώπιον δραματικών συνεπειών, λόγω της πανδημικής κρίσης, ο Τομέας Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, δια της αρμόδιας Τομεάρχισσας, Κατερίνας Νοτοπούλου και με τη συμμετοχή των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην Ήπειρο, συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους φορέων του τουριστικού κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο, με σκοπό τη διατύπωση προτάσεων, ώστε αυτές με τη σειρά τους να αποτελέσουν τη βάση συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, για τη σωτηρία του τουριστικού προϊόντος, των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτές.

Στην πρώτη αυτή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του συνόλου των επαγγελματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο στην Ήπειρο, καθώς και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της περιοχής.

Κοινή συνισταμένη των προτάσεων που κατατέθηκαν αποτελεί η παραδοχή ότι ο τουριστικός κλάδος συνολικά βρίσκεται μπροστά σε δύο, τουλάχιστον, πολύ δύσκολα χρόνια. Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η αρωγή της πολιτείας με διάφορες μορφές, σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά στην τόνωση της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος, στη χρησιμοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, στην αναστολή αποπληρωμής των δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο, στη διευκόλυνση ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην ενίσχυση της ρευστότητας, στη στοχευμένη κατανομή πόρων στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στην επέκταση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού. Ακόμη και η μείωση των τελών των αεροδρομίων, που προσέθεσε, κατά την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, για το οποίο έχουν ήδη καταθέσει σχετική Ερώτηση Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μέτρα, που αποτελούν μέρος των προτάσεων που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας προτού να είναι αργά, με χιλιάδες θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν να χαθούν και μικρομεσαίες, ειδικά, επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.

Δείτε σχετικά την τοποθέτηση του κ. Μπάρκα στο παρακάτω video:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites