Κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν αγωνιστές καθηγητές, καθώς και γονείς. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και εν μέσω πανδημίας. 

Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές με τους αγώνες τους έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχονται ένα νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα περισσότερο εξεταστικό κέντρο, με τριπλές πανελλαδικές σε όλο το λύκειο, με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και τη βάση του δέκα. Αντίθετα αυτό που θέλουν και έχουν ανάγκη είναι ένα σχολείο που να μορφώνει πραγματικά όλους τους μαθητές, ένα σχολείο που να μην εξοντώνει. Είναι γελασμένοι η κυβέρνηση και το υπουργείο αν νομίζουν ότι οι μαθητές θα κάτσουνε στα αυγά τους. Ακόμα και αυτή την περίοδο της πανδημίας και με κλειστά σχολεία είναι σε ετοιμότητα, συζητώντας και αξιοποιώντας και άλλες μορφές. 

Ο Τρύφωνας Μπομποτσάρης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ανέφερε ότι οι μαθητές τόσο στην Πρέβεζα αλλά και σε όλη την Ελλάδα απαιτούν να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Αν με κάτι πρέπει να ασχοληθεί είναι με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές σε σχέση με την τηλεκπαίδευση, καθώς πολύ μικρό ποσοστό μαθητών παρακολουθεί τα μαθήματα, ενώ είναι πολλοί οι μαθητές που δεν  διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα (internet, tablet, υπολογιστή).

Καθώς επίσης να σταματήσουν από την πλευρά της κυβέρνησης τα γενικόλογα σε σχέση με την ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων και να προσδιορίσουν στο περίπου την ημερομηνία και με βάση την εξέλιξη της πανδημίας, αποκλείοντας σίγουρα το ενδεχόμενο για Σεπτέμβρη, γιατί ενισχύουν την ανασφάλεια και το άγχος των υποψηφίων. 

Από την πλευρά του ο Θόδωρος Βενετικίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνουν από την αρχή οι εκπαιδευτικοί ώστε να βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών τους, ενώ η κυβέρνηση τους έχει αφήσει στο έλεος, όταν δεν παρέχονται τα αναγκαία μέσα τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές. Τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί με τους μαθητές για να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Ταυτόχρονα η Συντονιστική Επιτροπή Πρέβεζας συνεχίζει με κείμενο που έχει φτιάξει και συλλογή υπογραφών  με στόχο να φτάσουν σε ακόμα περισσότερους μαθητές και να δείξουν και με αυτόν τον τρόπο την εναντίωσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.  


1 σχόλιο για “Κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”

  1. Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Αυτό το παρεάκι έχει τον βαρυγδουπο τίτλο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ.ποιους συντονίζει;πώς εκλέχθηκαν;γιατί τέτοια ανοχή σε ανήθικες φασιζουσες νοοτροπίες ; Γιατί με μαρκετινιστικους τίτλους προσπαθούν να εγκλωβίσουν ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ;

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites