Τρίτη, 20/10/2020

Ιστορική μέρα για την ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Παρά την κρίση του Covid-19, που έχει περιορίσει αρκετά τις κλινικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου, σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ΩΡΛ Κλινική του #ΠΓΝΙ.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων, επιτυχημένη αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με χρήση Laser και χωρίς εξωτερική τομή. Αξιοποιούνται έτσι με τον καλύτερο τρόπο οι δυνατότητες που παρέχει το καινούργιο χειρουργικό μικροσκόπιο και ο ενδοσκοπικός πύργος υψηλής ευκρίνειας, που παραλήφθηκε στις αρχές του έτους από το Νοσοκομείο μας.


Η χειρουργική Laser προσφέρει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία του καρκίνου του λάρυγγα, καθώς επιτρέπει την πλήρη αφαίρεση του όγκου με ελάχιστες επιπλοκές, χωρίς εξωτερικές τομές και χωρίς τραχειοτομή, ενώ και η φωνή των ασθενών προστατεύεται με τον καλύτερο τρόπο.


Ο Καθηγητής κ. Ψυχογιός Γεώργιος, που πραγματοποίησε την επέμβαση με τη βοήθεια του Καθηγητή και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής κ. Καστανιουδάκη Ιωάννη, ανέλαβε υπηρεσία στο ΠΓΝΙ πριν από περίπου ένα χρόνο. Η εμπειρία του, επιτρέπει την ανάπτυξη νέων ιατρικών πεδίων στο ΠΓΝΙ, από τα οποία θα επωφεληθούν τα μέγιστα οι πολίτες της περιοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ