Η αβάστακτη ελαφρότητα της σκέψης μας σε περιόδους κοινωνικών τερατογενεσεων

Από τον Ταξιάρχη Κωστόγιαννη, οικονομολόγο
Είναι εξωφρενική η απάθεια με την οποία εργαζόμενοι και λαοί δεχόμαστε να παίζονται παιχνίδια σε βάρος μας έξω από κάθε λογική. Ένα τέτοιο παράλογο παιχνίδι είναι αυτό με την χρηματοδότηση των κρατών από την ΕΚΤ. Η απλή αλήθεια εντέχνως κρυμμένη, αποσιωπημένη και απούσα από το σύνολο των αναλύσεων είναι πως η ΕΚΤ έχει έναν πρωτογενή μηχανισμό δημιουργίας παράνομου πλουτισμού. Ποιος είναι αυτός; Βάζει το μηχάνημα και τυπώνει νέο χρήμα. Πριν, τώρα και μετά. Το χρήμα αυτό το πουλά, το μαζεύει και το ξαναπουλά με τόκους, πανωτόκια, μνημόνια, δημιουργία χρεών και πάει λέγοντας. Όποιος δεν ενοχλείται από το απαράδεκτο αυτό γεγονός και θεωρεί πως το χρήμα αυτό ανήκει σε κάθε Στουρνάρα, Πρόντι, Λαγκάρντ κλπ είναι άξιος της μοίρας του.

Δεν κάνω την ανάλυση αυτή γιατί αγνοώ τι λένε οι οικονομικές τους θεωρίες για το κόστος χρήματος, αλλά γιατί θεωρώ αυτές τις θεωρίες γελοίες, επικίνδυνες και πρωτίστως αναληθείς. Ας έχουμε υπόψιν αυτές τις απλές αλήθειες σήμερα που αυτοί που μας περνούν νέες αλυσίδες, παρουσιάζονται ως σωτήρες μας.
Το νόμισμα αυτό καθαυτό δεν έχει παραμικρή ουσιαστική παρά μόνο συμβατική αξία, παράγεται χωρίς κόστος είναι αδιανόητο να επιτρέπουμε τη μετατροπή του σε θανατηφόρο εργαλείο στα χέρια οικονομικών δολοφόνων.
Αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι το εξής: α) διαγραφή των χρεών των κρατών και β) χρηματοδότηση των κρατών χωρίς δανεισμό.

Δεν περιμένω βέβαια από αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα που δυστυχώς τους επιτρέψαμε να διαχειρίζονται τις τύχες μας κάτι τέτοιο. Αυτό είναι υπόθεση δικού μας αγώνα και αγώνα όλων των λαών. Αν δεν τον κάνουμε τρέμω στη σκέψη του κόσμου που ετοιμάζουμε για τα παιδιά μας!!


1 σχόλιο για “Η αβάστακτη ελαφρότητα της σκέψης μας σε περιόδους κοινωνικών τερατογενεσεων”

  1. Avatar Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Ο κλασικός Ταξιάρχης.παω να παίξω πασετζα,έχει μεγαλύτερη αξία

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Προσωπική και Θεσμική Ευθύνη (Της Ευτυχίας Μπάρκα)

24/10/2020, 10:32 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

«Παίζοντας άμυνα δεν την Τουρκία δεν κερδίζουμε» του Δημήτρη Μάρδα

19/10/2020, 10:18 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Για ένα πρότυπο Νοσοκομείο του Δημήτρη Παππά

15/10/2020, 9:02 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παρτυ … μασκέ από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας

15/10/2020, 8:56 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Αντίπαλος του είναι ο ίδιος του ο εαυτός …

30/09/2020, 6:22 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δολοφονία Φύσσα: Η αρχή του τέλους της Χρυσής Αυγής

20/09/2020, 10:25 πμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ