Απαλλάσσονται από τα Δημοτικά τέλη οι επαγγελματίες στο Δήμο Πρέβεζας

Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του Δήμου οι οποίοι επλήγησαν από την  εφαρμογή των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στη χθεσινή του συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.     

Η εισήγηση που κατατέθηκε από τη Δημοτική Αρχή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο   Οικονομικών κ. Ιωάννη Δαρδαμάνη   προβλέπει:

  • Απαλλαγή αναλογούντων τελών καθαριότητας και φωτισμού 
  • Απαλλαγή αναλογούντων τελών κοινοχρήστων χώρων

Η απαλλαγή και για τις δύο περιπτώσεις αφορά   το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, βάσει ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.  

Σε περίπτωση που τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού έχουν ήδη καταβληθεί εντός του διαστήματος απαλλαγής οι πληττόμενες επιχειρήσεις μπορούν να αιτηθούν επιστροφή των καταβληθέντων ποσών προσκομίζοντας αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος κι αντίγραφο της υποβληθείσας υπεύθυνης δήλωσης. Για τις επιχειρήσεις που έχουν το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2020, το ποσό που αναλογεί στην περίοδο που είναι κλειστά θα αφαιρεθεί από το ποσό του τέλους που θα καταβάλουν  την επόμενη χρονιά (2021). 

Οπως έκανε γνωστό  ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος   θα προχωρήσει και η διαδικασία για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων για όλες τις οικογένειες  που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου και για όσο χρονικό διάστημα αυτοί θα παραμείνουν κλειστοί ενώ θα υπάρξει και μέριμνα και για τη μείωση ενοικίων  στα καταστήματα που μισθώνει ο Δήμος.

Επιπλέον ο Δήμαρχος δήλωσε:

“Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε τη λήψη και άλλων μέτρων  για τη διευκόλυνση και στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και άλλων  κατηγοριών εργαζομένων της περιοχής μας στο πλαίσιο που είναι εφικτή η υλοποίησή τους .

Είναι πρωταρχικής σημασίας για μας η  επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου .

Είμαι αισιόδοξος ότι  πολύ γρήγορα η δύσκολη αυτή κατάσταση θα τελειώσει, όλοι θα βγούμε νικητές και  θα συναντηθούμε στους όμορφους δρόμους και τις παραλίες του Δήμου μας.”

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δήμος Ζηρού : Με τις βραβεύσεις ολοκληρώθηκε ο 1ος Σχολικός  Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»

17/06/2021, 7:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σπουδαίο έργο για την Πρέβεζα από την ΔΕΥΑΠ: Με 7 εκατ. ευρώ η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

17/06/2021, 5:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Για περίπου  20 μέρες ακόμη θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας τα φανάρια στην Λ. Ειρήνης

17/06/2021, 3:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Με ΣΥΡΙΖΑ, οι αντεργατικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας πολύ σύντομα θα γίνουν παρελθόν

17/06/2021, 11:34 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε δύο σημεία της πόλης γίνονται σήμερα rapid tests

17/06/2021, 8:49 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 2021

16/06/2021, 8:24 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites