Σύλληψη και σχηματισμός δικογραφίας στην Πρέβεζα κατά τα τελευταία 24ωρα

Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν (3) άτομα ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά (6) ατόμων. 

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν: 

  •  (28-02-2020) το μεσημέρι, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Συγκεκριμένα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθώς και ένα μεταλλικό καρφί μήκους (17) εκατοστών με αυτοσχέδια λαβή μήκους (8) εκατοστών. 
  •  (28-02-2020) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του για αδικήματα κατά της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. 
  •  (29-02-2020) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν ο κατηγορούμενος παρέλαβε από το χώρο ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ένα φάκελο που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης βάρους -29,2- γραμμαρίων. 

Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών και απατών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον τρεις (3) δικογραφίες  και συγκεκριμένα:

  • Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, σε βάρος δύο αλλοδαπών, κατηγορούμενων για ζωοκλοπή. Αναλυτικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι κατηγορούμενοι, το Δεκέμβριο του έτους 2017, αφαίρεσαν από κτηνοτροφική εγκατάσταση σε χωριό του Δήμου Ζίτσας ένα άλογο.
  • Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος ενός ημεδαπού, κατηγορούμενου για απάτη. Συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε, την 11-11-2019, ο κατηγορούμενος, προσποιούμενος τον υπεύθυνο Πρεσβείας της Ελλάδας στο εξωτερικό, τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης σε χωριό του Δήμου Ζαγορίου, και με το πρόσχημα της πραγματοποίησης συνεστίασης στο κατάστημά του και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, σχετικά με αγορά ποτών για τη συνεστίαση, κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (260) ευρώ. 
  • Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος τριών ημεδαπών, κατηγορούμενων για κλοπή κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 26-02-2020 στην Πρέβεζα, οι κατηγορούμενοι διέρρηξαν εγκαταστάσεις μη λειτουργικής επιχείρησης, από όπου αφαίρεσαν εξοπλισμό της επιχείρησης (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παλετοφόρα μηχανήματα, κλιματιστικά, χαλκοσωλήνες, ποσότητες καλωδίων χαλκού κ.ά.). 

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί έλεγχοι και έρευνες πραγματοποιούνται καθημερινά με αμείωτη ένταση από όλες της αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου, με στόχο τόσο την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών όσο και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites