Στο Καναλλάκι για εκτίμηση της κατάστασης βρίσκεται ο Ευθύμης Λέκκας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του κ. Λέκκα με τον Δήμαρχο Πάργας και το συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού στην Πάργα. 
Ο κ. Λεκκας με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, τον αντιδήμαρχο κ. Μάρκου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου  θα μεταβεί στις τοπικές κοινότητες του Δήμου για να εκτιμήσουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,6 ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα Σάββατο  21/3/2020 και ώρα 02.49 πμ  βορειοανατολικά της Πάργας, ο οποίος έπληξε κυρίως την Δημοτική Ενότητα Φαναρίου, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Πάργας Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς επικοινώνησε με τους προέδρους  των Τοπικών Κοινοτήτων για να έχει μια πρώτη εικόνα της κατάστασης.   Άμεση ήταν  κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, καθώς και η ανταπόκριση  της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο κ. Ζαχαριάς ζήτησε την σύγκλιση  του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας το οποίο και συνεδρίασε στο Καναλάκι, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου,  του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου κ. Μαυρογιώργου, του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου κ. Βαζδέκη, του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας κ. Μικρούλη, του  διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Ηγουμενίτσας κ. Γκιόκα, του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάργας κ. Γιάννο  του διοικητή του ΑΤ Καναλακίου κ. Κώτση , του εκπρόσωπου του ΕΚΑΒ κ. Ράπτη, του Αντιδήμαρχου Πάργας κ. Μάρκου, της διευθύντριας Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κας. Λαμπρούση και της προϊσταμένης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κας. Γιάγια.

Από  τις πρώτες  ώρες  έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών, έχει ολοκληρωθεί η  αποκατάσταση του οδικού δικτύου,  καθώς και  της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών.  Άμεση ήταν η βοήθεια της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας  και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Δήμος Πάργας με όλο του τον μηχανισμό  είναι διαθέσιμος για κάθε βοήθεια που θα χρειαστούν οι πολίτες. Έχει δημιουργηθεί τηλεφωνικό κέντρο στο 2684360300 και 2684360301 για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ομάδα προσωρινής καταγραφής ζημιών και ομάδα υποστήριξης και επικοινωνίας με τους πολίτες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites