Στη βουλή το θέμα της ελεύθερης διέλευσης στρατιωτικών από τα διόδια της υποθαλάσσιας

Αναφορά για ελεύθερη διέλευση στρατιωτικών από τους σταθμούς διοδίων, λόγω κορωνοϊού, από Όλγα Γεροβασίλη και Κώστα Μπάρκα.

Το ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων από τους σταθμούς διοδίων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού ανέδειξαν με Αναφορά που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Μπάρκας. Ειδικότερα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν προς τους αρμόδιους Υπουργούς τις επιστολές αντιπροσωπευτικών οργανώσεων του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις οποίες προβάλλεται η ανάγκη προσαρμογής του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μην είναι κενό γράμμα η δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης των στρατιωτικών από τα διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου. Αν και βάσει του υφιστάμενου Νομοθετικού Πλαισίου καθορίζεται ότι τα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων απαλλάσσονται από τα διόδια, ωστόσο η χρήση στρατιωτικών-υπηρεσιακών λεωφορείων έχει ανασταλεί για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα, η μετακίνηση των στρατιωτικών πραγματοποιείται με ιδιωτικά οχήματα με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. ωστόσο να εισπράττει διόδια. Με την Αναφορά τους η κ. Γεροβασίλη και ο κ. Μπάρκας ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει.

Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, 

Θέμα: «Ελεύθερη Διέλευση των Στρατιωτικών από Σταθμούς Διοδίων λόγω του COVID-19 (Κορονοϊού)».

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεροβασίλη Όλγα καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, την υπ’ αριθμ. 04/22.03.2020 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) καθώς και την  υπ’ αριθμ. 66/23.03.2020 Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), με τις οποίες προβάλλεται η ανάγκη προσαρμογής του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μην είναι κενό γράμμα η δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης των στρατιωτικών από τα διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου. Αν και δυνάμει της ΚΥΑ ΔΝΣβ/οικ 42900/ΦΝ 393/1.6.2018 (Β’ 2090) καθορίζεται ότι τα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων απαλλάσονται από τα διόδια, ωστόσο η χρήση στρατιωτικών-υπηρεσιακών λεωφορείων έχει ανασταλεί για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η μετακίνηση των στρατιωτικών πραγματοποιείται με ιδιωτικά οχήματα με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. ωστόσο να εισπράτει διόδια. Οι ανωτέρω Ενώσεις ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει. 

Επισυνάπτονται οι επιστολές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών  (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 28.03.2020

H καταθέτουσα  Βουλευτής

 

Γεροβασίλη Όλγα

Μπάρκας Κώστας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites