Σε καραντίνα το Νοσοκομείο Άρτας μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Τρεις ιδιώτες γιατροί θα ενισχύσουν το Νοσοκομείο Άρτας κατόπιν συνεννόησης της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας.
Άμεσα, δύο παθολόγοι κι ένας πνευμονολόγος αναλαμβάνουν καθήκοντα και επανδρώνουν τις εφημερίες του Νοσοκομείου για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού.
Την ίδια στιγμή και μετά το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊου στο Νοσοκομείο της Άρτας,από τον ΕΟΔΥ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την ιχνηλάτηση του κρούσματος και την ενημέρωση όσων έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή που νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιχνηλάτηση έχει ολοκληρωθεί κατά 90% για το προσωπικό του Νοσοκομείου που έχει έρθει σε επαφή με τον ασθενή και πρόκειται για πάνω από 30 άτομα,τραυματιοφορείς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό καθώς και 8 γιατροί. Όλοι τους τίθενται σε καραντίνα για 7 ημέρες. Εάν δεν εμφανίσουν συμπτώματα, επιστρέφουν στη δουλειά τους, σε αντίθετη περίπτωση, θα υποβληθούν στο τεστ για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 72χρονος, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν στην Άθήνα, εισήχθη στο Νοσοκομείο Άρτας το βράδυ της Κυριακής ως παθολογικό περιστατικό με καρδιολογικά συμπτώματα. Νοσηλεύτηκε στην Ουρολογική κλινική και την Δευτέρα το απόγευμα, μετά από επιδείνωση, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Πριν από αυτό όμως και για παν ενδεχόμενο, υποβλήθηκε στο τεστ για κορωνοϊό το οποίο το μεσημέρι της Τρίτης βγήκε θετικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένας ασθενής δεν ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο άντρα.
Σε κάθε περίπτωση, το πρωτόκολλο ακολουθείται πιστά και οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία και τήρηση όλων των μέτρων που ανακοινώνονται.

Πηγή: arta2day.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites