Πέμπτη, 13/08/2020

Περνάει από την ΕΣΑΛ η προμελέτη περιβαλλοντικών απαιτήσεων για το Αλιευτικό Καταφύγιο του Βάλτου

Προς νομιμοποίηση οδεύει το Αλιευτικό Καταφύγιο του Βάλτου στη Πάργα, καθώς την περασμένη Τετάρτη συζητήθηκε στην ΕΣΑΛ,  η έγκριση της προμελέτης περιβαλλοντικών απαιτήσεων για το Αλιευτικό Καταφύγιο του Βάλτου.

Μιλώντας στους Δημοσιογράφους ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου  ανέφερε πως από το πνεύμα της συζήτησης, αναμένεται να εγκριθεί.

Η παρούσα μελέτη Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (Π.Π.Π.Α.) του έργου: «Αλιευτικό καταφύγιο Βάλτου, Δήμου Πάργας» συνοδεύει το φάκελο νομιμοποίησης του έργου, που αφορά στη νομιμοποίηση των υφιστάμενων έργων (προσήνεμου
μώλου, υπήνεμου μώλου – αντιπροσαμμωτικού προβόλου, κρηπιδώματος – τοιχίου εγκιβωτισμού, νεότερου προσήνεμου κυματοθραύστη, λιμενολεκάνης) και στην προέγκριση χωροθέτησης των απαιτούμενων νέων έργων βελτίωσης του καταφυγίου, που είναι:
• Ανακατασκευή της εξωτερικής θωράκισης του προσήνεμου μώλου μετά από την κατασκευή προφυλακτήριου τοίχου.
• Κατασκευή εσωτερικής αποβάθρας επί πασσάλων στον προσήνεμο μώλο για τη λειτουργική αποκατάσταση της πολύ υψηλής στάθμης στέψης της υφιστάμενης κρηπίδωσης.
• Επέκταση υπήνεμου μώλου και κρηπίδωση της εσωτερικής του πλευράς.
• Κατασκευή μικρού εγκάρσιου αντιπροσαμμωτικού προβόλου, εξωτερικά του υφιστάμενου υπήνεμου μώλου.
• Κατασκευή ξύλινης «πασαρέλας» στην αμμώδη παραλία για την εξασφάλιση νέων θέσεων προσωρινής αγκυροβολίας σκαφών.
• Ανακατασκευή του μικρού νότιου παραλιακού κρηπιδώματος.
• Επέκταση ακρομωλίου προσήνεμου μώλου με καμπύλη διεύθυνση.
Τα προτεινόμενα έργα κατατάσσονται στην τρίτη ομάδα έργων (λιμενικά έργα), Υποκατηγορία Α2, καθόσον πρόκειται για λιμένα μεικτής χρήσης, με συνολική έκταση λιμενολεκάνης περί τα 13.000 τ.μ. και συνολικό μήκος μώλων κρηπιδωμάτων που δεν υπερβαίνει τα 1.000 μ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ