Σάββατο, 19/09/2020

Παρέμβαση Φραγκούλη για ελεύθερη διέλευση εργαζομένων από την υποθαλάσσια

Το θέμα της ελεύθερης διέλευσης των στρατιωτικών από την Υποθαλάσσια Σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου, έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Παύλος Φραγκούλης.

Σύμφωνα με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.ΕΑΙΤ.) το τελευταίο διάστημα και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφασίστηκαν μέτρα πρόληψης που περιλαμβάνουν την διακοπή του υπηρεσιακού λεωφορείου, με το οποίο, τα στελέχη που διαμένουν σε πόλεις της Ηπείρου (Πρέβεζα, Άρτα, Ιωάννινα) είχαν την δυνατότητα να μετακινούνται προς την Μονάδα χωρίς να επωμίζονται το κόστος των διοδίων.

Ο Παύλος Φραγκούλης στην παρέμβαση του ζήτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξει το αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών προς την Εγνατία Οδό Α.Ε. – στην οποία ανήκουν τα διόδια του Ακτίου- με το οποίο ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης των στρατιωτικών που υπηρετούν στο Α/Δ Ακτίου μέχρι την παύση των μέτρων λόγω κορωνοϊού, ζητώντας μάλιστα, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό να ισχύει και για όσους αυτές τις δύσκολες μέρες μετακινούνται υποχρεωτικά και περνούν από τα διόδια λόγω της δουλειάς τους, όπως για παράδειγμα γιατροί και νοσηλευτές που δουλεύουν στα Νοσοκομεία της περιοχής.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας απέσπασε την δέσμευση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως άμεσα θα επικοινωνήσει ο ίδιος με την Εγνατία Οδό για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ