Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ανεξαρτησία και ελευθερία, που θεμελίωσαν ένα σύγχρονο, φιλελεύθερο και δημοκρατικό κράτος, παραστάτη σε αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη απανταχού της γης για σχεδόν διακόσια χρόνια.

Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς τους αγώνες και εμπνεόμαστε ειδικά σήμερα ακόμα περισσότερο, τη στιγμή που όλοι οι Έλληνες δίνουμε ακόμα μία μάχη με αξιοπρέπεια, με θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη, για πρόοδο, για αλληλεγγύη, υπέρ του δημόσιου αγαθού της υγείας. Η δική μας η γενιά δίνει μια πρωτόγνωρη για αυτή μάχη, στην οποία δοκιμάζονται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη. Δοκιμάζονται δήθεν βεβαιότητες, όπως ότι η πρόοδος μπορεί να έρθει αυτόματα και ότι πανανθρώπινα δικαιώματα και αιτήματα, όπως το δικαίωμα στην υγεία και στην προαγωγή της είναι δεδομένα και υπάρχουν χωρίς τη διαρκή υπεράσπιση και διεκδίκηση μέσα από αγώνες των πολιτών όλου του κόσμου.

Η σημερινή δύσκολη, αλλά σίγουρα παροδική, κρίση ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή διεκδικήσεων για να κατακτήσουμε ξανά όσα θεωρούσαμε ως δεδομένα, όπως την προάσπιση και προαγωγή της υγείας και την κοινωνική αλληλεγγύη, ως προϋποθέσεις της κοινωνικής προόδου. Να θυμηθούμε ξανά ότι το «εμείς» είναι πιο πάνω από το «εγώ». Μόνο με αυτόν τον τρόπο ο 21ος αιώνας μπορεί να σφραγιστεί από πολιτικές διεξόδους για τους λαούς, από κοινωνικές συγκλίσεις, από ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα αλλά και ανάκτηση της αξιοπρέπειας του λαού μας που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί.

Προχωράμε, στον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας. Με τα ιδεώδη της Επανάστασης του 1821 και του Διαφωτισμού να μας εμπνέουν, στις συνθήκες του 21ου αιώνα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτά είναι το δικό μας «χρέος» σήμερα. Χάρη σε αυτά τα ιδεώδη θα νικήσουμε.  


1 σχόλιο για “Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου”

  1. Ο/Η takis λέει:

    κάτι δεν “πάει καλά”, ο βουλευτής Μπάρκας και ο δήμαρχος Γεωργάκος εξέδωσαν το ίδιο μνμ για την 25η Μαρτίου;

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites