Κορωνοϊός : Κόλαφος η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας στην ιδιοκτήτρια καφενείου

Κόλαφος η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας στην ιδιοκτήτρια καφενείου στην Πρέβεζα για την παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, στην οποία και επέβαλε 3 χρόνια φυλάκισης. Η ποινή αυτή από όσο γνωρίζουμε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ανάλογη με αυτές που επιβάλλονται σε πολύ σοβαρά πλημμελήματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η κατηγορούμενη καταλήφθηκε να έχει σερβίρει 5 πελάτες σε χώρο έξω από το καφενείο της που χρησιμοποιεί, εντός στοάς, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Η κατηγορούμενη ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε, πλην όμως ισχυρίσθηκε ότι είχε ήδη μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα από το πρωί και οι ελάχιστοι πελάτες που κατελήφθησαν εκεί 3-4, είχαν ήδη πάρει καφέ στο χέρι, σε πλαστικό και απλά παρέμειναν, είτε όρθιοι στο πεζοδρόμιο είτε σε καρέκλες που είχαν πάρει μόνοι τους. Η κατηγορούμενη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Ο συνήγορός της κ Απόστολος Τάσσης δήλωσε, ότι «υπό τις ακραίες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, είναι αναπόφευκτο και κατανοητό, οι αρχές να πράττουν τα πάντα, προκειμένου να εμπεδώσουν στους πολίτες την ανάγκη συνειδητοποίησης του κινδύνου, ακόμη και με τρόπο υπερβολικό. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή και το μήνυμα που εκπέμπεται προς κάθε κατεύθυνση είναι η μηδενική ανοχή όχι μόνο απέναντι στον πιθανό κίνδυνο, αλλά και σε κάθε υποψία αυτού. Ελπίζω το σαφές αυτό μήνυμα να έγινε αντιληπτό από τους πάντες, από τον κάθε πολίτη είτε καταστηματάρχη είτε πελάτη, να παραδειγματίσει και να επιφέρει τα ποθητά αποτελέσματα. Όσον αφορά δε την κατηγορούμενη, σίγουρα θα έχει τη δυνατότητα στο Εφετείο σε χρόνο πιο κατάλληλο και νηφάλιο, όταν θα έχει περάσει ο πανικός των ημερών και η αναγκαιότητα συμβολισμών και παραδειγματικών τιμωριών, να εκθέσει τις απόψεις της και να δικαιωθεί».

Αυτό το οποίο έχουμε εμείς να επισημάνουμε από τη δική μας πλευρά, είναι ότι όλοι έχουμε ευθύνη να δείξουμε σοβαρότητα απέναντι στην κατάσταση. Και οι μαγαζάτορες και οι πελάτες. Δεν  διακυβεύεται εν προκειμένω τίποτε άλλο από την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας πρώτα και μετά των άλλων. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία επιβλήθηκε ταυτόχρονα το κλείσιμο και των παραλιών και των χιονοδρομικών κέντρων.

#μένουμε_σπίτι

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites