ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : Η απολύμανση δεν θέλει κόπο και πόρους αλλά τρόπο.

Γράφει ο Γιώργος Χαραλαμπίδης

Η έξαρση του νέου κορωνοϊού Covid-19 στην χώρα μας είναι πλέον γεγονός. Το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας δοκιμάζεται μαζί με την υπομονή μας. Σε τέτοιες στιγμές απαιτούνται έξυπνες λύσεις ώστε να επιτευχθεί αφενός ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού και αφετέρου η ορθολογική χρήση των περιορισμένων πόρων που διαθέτει το σύστημα υγείας αλλά και η χώρα μας γενικότερα. Μια συνήθης πρακτική που εφαρμόζεται από τους παρόχους υγείας όσο και από τους απλούς πολίτες είναι η αγορά και χρήση χημικών σκευασμάτων για απολύμανση. Αν και η πρακτική αυτή συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, κατ’ εμέ δεν είναι και η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λύση από πλειάδα διαστάσεων που αναλύονται παρακάτω.

Στο δια ταύτα, ερωτώ τους αρμοδίου γιατί χρησιμοποιούν χημικά για απολύμανση ενώ το ίδιο ή ίσως και καλύτερο αποτέλεσμα απολύμανσης μπορεί να επιτευχθεί με την χρήση νερού σε μορφή ατμού κάνοντας χρήση ανάλογων συσκευών τους λεγόμενους καθαριστές ατμού; Βασικά πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι τα ακόλουθα:

1. Οι καθαριστές ατμού επιφέρουν το ίδιο αν όχι καλύτερο αποτέλεσμα με πολύ μικρότερο κόστος αφού θα αγοραστούν μια φορά, θα κρατήσουν για πολλά χρόνια, και χρησιμοποιούν νεράκι.

2. Δεν κινδυνεύει η υγεία μας από τα χημικά που χρησιμοποιούνται κατά την απολύμανση

3. Ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα σε αντίθεση με την χημική απολύμανση που πρέπει να περάσουν ορισμένες ώρες ή μέρες ανάλογα με το χημικό επιλογής για επαναχρησιμοποίηση.

Μια απλή ανάλυση κόστους οφέλους θα σας πείσει.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τηλεκπαίδευση… Τηλεπαρέα… κάπως έτσι τέλος πάντων (του Δημήτρη Γάτσιου)

03/12/2020, 11:01 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Covid-19: Η παράσταση που αρχίζει!

24/11/2020, 11:11 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Κώστας Μπάρκας: Όπως τότε, έτσι πάντα, για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία

17/11/2020, 2:18 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Για την … νέα περίφραξη της μαρίνας Πρέβεζας

14/11/2020, 9:25 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

“… Κι όμως είναι μια φασιστικής έμπνευσης ενέργεια από τον δήμο Πρέβεζας…”

04/11/2020, 10:52 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Οι μαθητές φώναξαν αλλά κανείς αρμόδιος δεν τους άκουσε …

04/11/2020, 12:18 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites