Τετάρτη, 23/09/2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : Η απολύμανση δεν θέλει κόπο και πόρους αλλά τρόπο.

Γράφει ο Γιώργος Χαραλαμπίδης

Η έξαρση του νέου κορωνοϊού Covid-19 στην χώρα μας είναι πλέον γεγονός. Το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας δοκιμάζεται μαζί με την υπομονή μας. Σε τέτοιες στιγμές απαιτούνται έξυπνες λύσεις ώστε να επιτευχθεί αφενός ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού και αφετέρου η ορθολογική χρήση των περιορισμένων πόρων που διαθέτει το σύστημα υγείας αλλά και η χώρα μας γενικότερα. Μια συνήθης πρακτική που εφαρμόζεται από τους παρόχους υγείας όσο και από τους απλούς πολίτες είναι η αγορά και χρήση χημικών σκευασμάτων για απολύμανση. Αν και η πρακτική αυτή συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, κατ’ εμέ δεν είναι και η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λύση από πλειάδα διαστάσεων που αναλύονται παρακάτω.

Στο δια ταύτα, ερωτώ τους αρμοδίου γιατί χρησιμοποιούν χημικά για απολύμανση ενώ το ίδιο ή ίσως και καλύτερο αποτέλεσμα απολύμανσης μπορεί να επιτευχθεί με την χρήση νερού σε μορφή ατμού κάνοντας χρήση ανάλογων συσκευών τους λεγόμενους καθαριστές ατμού; Βασικά πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι τα ακόλουθα:

1. Οι καθαριστές ατμού επιφέρουν το ίδιο αν όχι καλύτερο αποτέλεσμα με πολύ μικρότερο κόστος αφού θα αγοραστούν μια φορά, θα κρατήσουν για πολλά χρόνια, και χρησιμοποιούν νεράκι.

2. Δεν κινδυνεύει η υγεία μας από τα χημικά που χρησιμοποιούνται κατά την απολύμανση

3. Ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα σε αντίθεση με την χημική απολύμανση που πρέπει να περάσουν ορισμένες ώρες ή μέρες ανάλογα με το χημικό επιλογής για επαναχρησιμοποίηση.

Μια απλή ανάλυση κόστους οφέλους θα σας πείσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ