Ενιαία τιμολογιακή πολιτική για όλους τους Δήμους αποφάσισε ο ΦΟΔΣΑ Ηπείρου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο ΦΟΔΣΑ Ηπείρου η ενιαία τιμολογιακή πολιτική για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων όλων των δήμων της Ηπείρου.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε  στα Γιάννενα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Υπέρ της Ενιαίας Τιμολογιακής πολιτικής ψήφισαν οι 16 από τους 18 εκπροσώπους των Δήμων της Ηπείρου, ενώ κατά ψήφισαν μόνο ο Δήμαρχος Ζϊτσας Μιχάλης Πλιάκος και ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών κ. Ευάγγελος Πήχας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος του Δήμου Πρέβεζας στον ΦΟΔΣΑ Ηπείρου κ. Παύλος Σαραμπασίνας η μεταφορά των απορριμάτων του Δήμου στη Μονάδα ΑΣΑ στα Γιάννενα, η μεταφορά των υπολειμμάτων από το εργοστάσιο στο Καρβουνάρι και η εναπόθεση θα στοίχιζε στο Δήμο σχεδόν τα διπλάσια χρήματα ανά τόνο, από όσο θα στοιχίζει πλέον με την ενιαία τιμολογιακή πολιτική. Επίσης ένα ακόμα κίνητρο για χαμηλότερο κόστος στη διαχείριση των απορριμάτων σύμφωνα με τον κ. Σαραμπασίνα είναι η ανακύκλωση.

Πρόκειται λοιπόν για μία δίκαιη και συμφέρουσα απόφαση τόσο για τον Δήμο Πρέβεζας, όσο και για τους υπόλοιπους Δήμους της Ηπείρου.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση Βόζεμπεργκ για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του οδικού τμήματος Ιωάννινα – Κακαβιά

03/12/2020, 1:32 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ – Καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν την Ήπειρο

03/12/2020, 12:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μερόπη Τζούφη: «Η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο, είναι ευκαιρία για δράση»

03/12/2020, 12:15 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Βορίδης προς Γιόγιακα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των μανταρινοπαραγωγών

03/12/2020, 11:51 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου : Παρατείνεται η προθεσμία για υποβολή προτάσεων από Μικρές και πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

03/12/2020, 11:32 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Συζήτηση Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη

03/12/2020, 11:28 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites