Πέμπτη, 01/10/2020

Δύο καλλιτέχνες τιμούν την Ήπειρο στην Αθήνα

Οι ατομικές εκθέσεις δύο σημαντικών Ηπειρωτών καλλιτεχνών, του Κώστα Καλέντζη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και του Θεόδωρου Παπαγιάννη φιλοξενούνται στην Artzone42 και στη Zivasart Gallery αντίστοιχα.

Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης επισκέφθηκε την ατομική έκθεση του Κώστα Καλέντζη, ο οποίος με την σειρά του ανταπέδωσε την επίσκεψη.

Ο Κώστας Καλέντζης είναι από την Πρέβεζα και έχει πραγματοποιήσει 35 ατομικές εκθέσεις, από τις οποίες στις 3 παρουσιάζονταν  αποκλειστικά ψηφιακά έργα, σε Βρυξέλες και Karuizawa Nagano Ιαπωνίας.

Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης είναι Έλληνας γλύπτης, που γεννήθηκε στο Ελληνικό Ιωαννίνων, σπούδασε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και εδώ και μία εικοσαετία πρωτοστατεί στη διοργάνωση Συμποσίων Γλυπτικής σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, αφήνοντας μεγάλου μεγέθους γλυπτά, σε δημόσιους χώρους.

Έχει πραγματοποιήσει 45 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μνημειακά γλυπτά του βρίσκονται τοποθετημένα σε ιδιωτικούς χώρους, σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει φιλοτεχνήσει πολλές προτομές και ανδριάντες σημαντικών προσωπικοτήτων, καθώς και πολλά μετάλλια, νομίσματα και μεγάλες γλυπτικές συνθέσεις, τοποθετημένες σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς που συμμετείχε, με τελευταίο το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό για ένα γλυπτό στο Αεροδρόμιο του Σικάγο.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ