Έφυγε από την ζωή ο Πέτρος Αρταβάνης

Έφυγε από την ζωή, χθες Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 69 ετών ο Υποστράτηγος ε.α. και συγγραφέας Πέτρος Αρταβάνης βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Ο Πέτρος Αρταβάνης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1951. Το 1969 εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου εξήλθε ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1973. Τα περισσότερα χρόνια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας τα πέρασε στις Ειδικές Δυνάμεις (Λ.Ο.Κ.). Ήταν απόφοιτος όλων των στρατιωτικών σχολών της Ελλάδας καθώς και της Σχολής Πεζικού των Η.Π.Α. και του Διεθνούς Σχολείου Περιπόλων Αναγνωρίσεως Μακράς Ακτίνος (I.L.R.R.P.S.) του Ν.Α.Τ.Ο. στη Γερμανία. Αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Υποστράτηγου.
Το 2001 επέστρεψε και πάλι στην Πρέβεζα με την σύζυγό του Μαρία και τον γιο του Σπύρο. Από το 2003 έως το 2012 διετέλεσε Πρόεδρος στη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, ενώ παράλληλα είχε και συγγραφική δραστηριότητα.

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας έγραψε για την απώλεια του Πέτρου Αρταβάνη :” Έφυγε σήμερα για ταξίδι μακρινό ο στρατηγός ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ. Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια των καταδρομών.
Ο εκ των ιδρυτών της Λέσχης Καταδρομέων Πρέβεζας , διετέλεσε πρόεδρος της, και έβαλε της βάσεις για την ανάπτυξη της ΛΕΚ . Σήμερα πήγε να συναντήσει την αγαπημένη του Μαρία και τους γονείς του . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και καλό κουράγιο στο Σπύρο”.

Ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Βασίλης Ράπτης αποχαιρέτησε το Πέτρο Αρταβάνη γράφοντας : “Για όλους εμάς που γαλουχηθήκαμε στην ιδέα των καταδρομών, ο Πέτρος Αρταβάνης ήταν ένας μύθος.. Ένας αξιωματικός που αγάπησε τους καταδρομείς με όλη την δύναμη της ψυχής του και όλοι έχουν να πουν μια ιστορία για τον “ΠΕΤΡΑΝ” .. Ως πρόεδρος της ΛΕΚ έβαλε της βάσεις για την δημιουργία της Λέσχης και με τις καλές και κακές στιγμές μας πορευτήκαμε για πολλά χρόνια δίπλα δίπλα.. Η απώλεια του είναι πολύ μεγάλη και για την πατρίδα μας και για την πόλη μας ..Αγάπησε την Πρέβεζα όσο δεν το βάζεις νους και πάντα θα θυμόμαστε τις ιστορίες του, όταν μας μίλαγε για τα νιάτα του.. Τίμησε τον πράσινο μπερέ και τους καταδρομείς σε όλην του την ζωή. …ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.. Καλό ταξίδι στρατηγέ!!”

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε το Δ.Σ του ΠΑΣ Πρέβεζα: “Το Δ.Σ του ΠΑΣ Πρέβεζα εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά του και τη συμπαράστασή του στη οικογένεια και τους οικείους του Πέτρου Αρταβάνη, ο οποίος ήταν ο στιχουργός του ύμνου της ομάδας μας, για την απώλεια του”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Π.Ο.Ε -Ο.Τ.Α καταγγέλλει τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο

30/11/2021, 4:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ΣΕΗ Πρέβεζας συμβουλεύει για ασφαλή Χριστουγεννιάτικο στολισμό

30/11/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΟΜΙΔΑ – ΕΙΑΝΑ και Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Πρέβεζας στο 24ο Forum Ανάπτυξης στην Πάτρα

30/11/2021, 3:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Plan B του Στράτου Ιωάννου για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

30/11/2021, 3:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανάπτυξη Τώρα: “Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

30/11/2021, 3:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πάγια και σταθερή διεκδίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου η σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια και η κατασκευή των οδικών αξόνων Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι, Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

30/11/2021, 2:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites