Έφυγε από την ζωή ο Πέτρος Αρταβάνης

Έφυγε από την ζωή, χθες Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 69 ετών ο Υποστράτηγος ε.α. και συγγραφέας Πέτρος Αρταβάνης βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Ο Πέτρος Αρταβάνης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1951. Το 1969 εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου εξήλθε ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1973. Τα περισσότερα χρόνια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας τα πέρασε στις Ειδικές Δυνάμεις (Λ.Ο.Κ.). Ήταν απόφοιτος όλων των στρατιωτικών σχολών της Ελλάδας καθώς και της Σχολής Πεζικού των Η.Π.Α. και του Διεθνούς Σχολείου Περιπόλων Αναγνωρίσεως Μακράς Ακτίνος (I.L.R.R.P.S.) του Ν.Α.Τ.Ο. στη Γερμανία. Αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Υποστράτηγου.
Το 2001 επέστρεψε και πάλι στην Πρέβεζα με την σύζυγό του Μαρία και τον γιο του Σπύρο. Από το 2003 έως το 2012 διετέλεσε Πρόεδρος στη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, ενώ παράλληλα είχε και συγγραφική δραστηριότητα.

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας έγραψε για την απώλεια του Πέτρου Αρταβάνη :” Έφυγε σήμερα για ταξίδι μακρινό ο στρατηγός ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ. Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια των καταδρομών.
Ο εκ των ιδρυτών της Λέσχης Καταδρομέων Πρέβεζας , διετέλεσε πρόεδρος της, και έβαλε της βάσεις για την ανάπτυξη της ΛΕΚ . Σήμερα πήγε να συναντήσει την αγαπημένη του Μαρία και τους γονείς του . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και καλό κουράγιο στο Σπύρο”.

Ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Βασίλης Ράπτης αποχαιρέτησε το Πέτρο Αρταβάνη γράφοντας : “Για όλους εμάς που γαλουχηθήκαμε στην ιδέα των καταδρομών, ο Πέτρος Αρταβάνης ήταν ένας μύθος.. Ένας αξιωματικός που αγάπησε τους καταδρομείς με όλη την δύναμη της ψυχής του και όλοι έχουν να πουν μια ιστορία για τον “ΠΕΤΡΑΝ” .. Ως πρόεδρος της ΛΕΚ έβαλε της βάσεις για την δημιουργία της Λέσχης και με τις καλές και κακές στιγμές μας πορευτήκαμε για πολλά χρόνια δίπλα δίπλα.. Η απώλεια του είναι πολύ μεγάλη και για την πατρίδα μας και για την πόλη μας ..Αγάπησε την Πρέβεζα όσο δεν το βάζεις νους και πάντα θα θυμόμαστε τις ιστορίες του, όταν μας μίλαγε για τα νιάτα του.. Τίμησε τον πράσινο μπερέ και τους καταδρομείς σε όλην του την ζωή. …ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.. Καλό ταξίδι στρατηγέ!!”

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε το Δ.Σ του ΠΑΣ Πρέβεζα: “Το Δ.Σ του ΠΑΣ Πρέβεζα εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά του και τη συμπαράστασή του στη οικογένεια και τους οικείους του Πέτρου Αρταβάνη, ο οποίος ήταν ο στιχουργός του ύμνου της ομάδας μας, για την απώλεια του”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites