Στιγμές έντασης στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το ιδιωτικό δάσος στο Αλωνάκι του Δήμου Πάργας

Η πρόθεση των κατοίκων αλλά και του Δήμου Πάργας για έλεγχο και προσβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της Διαχειριστικής μελέτης,που εφαρμόζουν οι συνιδιοκτήτες του δάσους στο Αλωνάκι, εφόσον βρεθούν τρωτά σημεία, εκφράστηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Πάργας στο Καναλάκι.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατακλύστηκε από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Αχιλλέας Γκούμας, Θεόδωρος Κορωναίος και Κώστας Κωτσαντής.

Για το θέμα που έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους κλήθηκαν να μιλήσουν μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας κ. Βασίλειος Κορμετζας ,  η προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάργας κα Χριστίνα Κριτσιμά και η προϊσταμένη του Τμήματος Δόμησης κα Βασιλική Λαμπρούση, ενώ παρέμβαση έκαναν και οι δικηγόροι των πρωτοβουλίας των κατοίκων της Βαλανιδορράχης.

Η κ. Κριτσιμά αναφερόμενη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς είπε ότι και ο συνήγορος των συνιδιοκτητών (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ),  ότι δηλαδή αυτό έχει κριθεί αμετάκλητα με απόφαση του Αρείου Πάγου, τονίζοντας πως η έκταση των 2 χιλιάδων και πλέον στρεμμάτων ανήκει εξ’ αδιαιρέτου κατά τα 4/5 σε ιδιώτες και κατά 1/5 στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ επεσήμανε πως η νομικά η μόνη ενέργεια που μπορεί να κάνει πλέον ο Δήμος είναι να αποτανθεί σε Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο, ο οποίος θα ελέγξει την Διαχειριστική μελέτη που εφαρμόζουν οι συνιδιοκτήτες της έκτασης και εφόσον βρεθούν τρωτά σημεία, τότε αυτή να προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών κ. Κορμετζας, αφού έκανε μία αναδρομή στα όσα συνέβησαν πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου, σημείωσε πως η επίμαχη για τους κατοίκους Διαχειριστική Μελέτη, ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η περιοχή  είναι μια “βραδυφλεγής βόμβα” που αν ξεσπάσει πυρκαγιά οι συνέπειες που θα έχει η Βαλανιδορράχη θα παρόμοιες με αυτές που είχε το Μάτι.

Οι κάτοικοι έδειξαν να διαφωνούν με πολλά από τα λεγόμενα του κ. Κορμετζά, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να προκληθεί ένταση.

Δείτε και ακούστε όλα όσα ειπώθηκαν στην έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας στα Βίντεο που ακολουθούν:








Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites