Εξόρμηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας σε ΙΚΑ,ΟΑΕΕ και νοσοκομείο Πρέβεζας για το ασφαλιστικό

Δευτέρα 17/2 παραμονή της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα κλιμάκιο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ περιόδευσαν στους χώρους εργασίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Συνομίλησαν με εργαζόμενες και εργαζόμενους μοιράζοντας τη ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ασφαλιστικό στην οποία μεταξύ άλλων τονίζουν ότι:

«…..Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο υπόθεση των συνταξιούχων. Αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης, γιατί οι εισφορές για σύνταξη και υγεία αποτελούν μέρος του μισθού, εντάσσονται στη σχέση αξίας εργατικής δύναμης και υπεραξίας που κλέβει το κεφάλαιο. Η προκλητική π.χ. μείωση των εργοδοτικών εισφορών ως «επενδυτικό κίνητρο κερδοφορίας» μεγεθύνει τον κλεμμένο μισθό από τον εργοδότη και μειώνει το αποθεματικό του εργαζόμενου.
Η κοινωνική ασφάλιση είναι υπόθεση του παρόντος, των νέων και παλιών εργαζόμενων. Δεν πρόκειται για «αλληλεγγύη γενεών» αλλά για εργατική ενότητα. Ιδιαίτερα για την νέα γενιά που με την ανεργία, την επισφάλεια, την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία η «ανταποδοτική» ασφάλιση θα οδηγεί στα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» και κατιτίς ελάχιστο ακόμα.
Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι ατομική, ανταποδοτική υπόθεση ούτε προνόμιο κάποιου κλάδου ή ομάδας εργαζομένων, αλλά συλλογική. Η λογική της ιδιωτικής ασφάλισης ή του επαγγελματικού ταμείου καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει την κατεύθυνση «παίρνεις ό,τι πληρώνεις» ή καλύτερα ό,τι τζογάρεις.
Η κοινωνική ασφάλιση αφορά και την περίθαλψη. Οι υγειονομικές εισφορές καταληστεύονται υπέρ των ιδιωτικών αλυσίδων μέσα από τη συγκρότηση ενιαίας αγοράς υπηρεσιών υγείας ΕΣΥ-ιδιωτών παρόχων-ασφαλιστικών εταιρειών (ΣΔΙΤ)……………
Καμία αναμονή λοιπόν…….. Έκτακτες Γ.Σ. σε όλους τους χώρους δουλειάς, το συντονισμό και την κοινή δράση των ταξικών, αγωνιστικών πρωτοβάθμιων σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε σύγκρουση με τα όρια που βάζει ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός. Για μαχητικές απεργίες τώρα και πανεργατική απεργία και όχι μια ακόμη άσφαιρη διαμαρτυρία ήττας. Μπορούμε να νικήσουμε! Το δρόμο μας το δείχνει η Γαλλία με τις νικηφορές πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις που αναγκάζουν το Μακρόν σε συνεχή υποχώρηση.
Δίνουμε τη μάχη για μαζική και μαχητική συμμετοχή στη γενική απεργία της 18/2. Απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση, για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου, επιχειρηματιών, κυβερνήσεων και ΕΕ στον κόσμο της εργασίας. Αγώνας για ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου, του γύψου της «μεταμνημονιακής επιτροπείας» που στηρίζει το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων…….»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites