“Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες κλειστών συσκέψεων”

Κώστας Μπάρκας: Δήλωση εν όψει της Σύσκεψης για το Προσφυγικό της ΠΕΔ Ηπείρου με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Για μια ακόμη φορά επί ημερών κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας γινόμαστε μάρτυρες κλειστών συσκέψεων, χωρίς την παρουσία των αιρετών εκπροσώπων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των πολιτών της Ηπείρου για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως είναι η αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Η δικαιολογία που επινοήθηκε, ότι στη σύσκεψη με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μετέχουν αποκλειστικά οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου, χωρίς την παρουσία των Βουλευτών της Ηπείρου, αποτελεί ουσιαστικά μια απόπειρα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών, για το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό, τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών για τα όσα έταζαν προεκλογικά και τα όσα κάνουν τώρα. Ας γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και οι επικοινωνιολόγοι της, ότι όσο κι αν προσπαθούν με διάφορες μεθοδεύσεις να πάρουν τις ευθύνες από την κυβέρνηση και τους Βουλευτές που τη στηρίζουν, ήρθε η ώρα και στο ζήτημα του προσφυγικού να θερίσουν ό,τι έσπειραν.
Με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται μετά από μήνες την ανάγκη για ανταποδοτικού χαρακτήρα επιχορηγήσεις στους Δήμους που διατηρούν στα όρια ευθύνης τους ανοικτές δομές φιλοξενίας, κίνηση που αποτελούσε μέρος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών και ένταξη των αιτούντων άσυλο στην κοινωνική ζωή. Η τροπολογία, όμως, περιλαμβάνει και άρθρα που διαπιστώνουν λάθη του κοντινού παρελθόντος, που έχει διαπράξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και είχαν συγκεντρώσει τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, όπως είναι η θέση του Εθνικού Συντονιστή και η σύσταση Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, θεσμοί που παραμένουν, έστω και με σημαντικά περιορισμένες αρμοδιότητες – όσον αφορά τον Συντονιστή- παρά την αναγνώριση στην Αιτιολογική Έκθεση ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει την ευθύνη για το στρατηγικό σχεδιασμό και συντονισμό των υπηρεσιών των συναρμόδιων Υπουργείων.
Τέλος, να πληροφορήσουμε την κυβέρνηση ότι είχε συσταθεί Μητρώο ΜΚΟ επί ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που η Νέα Δημοκρατία κατάργησε.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites