Όλη η Πρέβεζα μια μεγάλη παρέα για την Αποκριά

Την Αποκριά της παράδοσης, του κεφιού και της ξεγνοιασιάς θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πρέβεζας που θα έρθουν στην πόλη και τις Δημοτικές Ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου τις γιορτινές μέρες που ακολουθούν.
Η Πρέβεζα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς των καρναβαλικών εκδηλώσεων και της Καθαράς Δευτέρας όχι μόνο για την Ηπειρο αλλά και ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.
Ο Δήμος Πρέβεζας στέκεται αρωγός των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν και αναμένεται να προσελκύσουν και φέτος εκατοντάδες επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Η γιορτή ξεκινά το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 με το παιδικό πάρτυ που διοργανώνει ο Δήμος στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς με ελεύθερη είσοδο για όλα τα παιδιά και συνεχίζεται στις 20.00 το βράδυ στην παραλία της πόλης με τη διοργάνωση Ποδαράτης Παρέλασης από το Καρναβαλικό Κομιτάτο .
Το τριήμερο Παρασκευή 28, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και Κυριακή 1η Μαρτίου η διασκέδαση θα “απογειωθεί” με ποικίλα δρώμενα και εκδηλώσεις.
Την Παρασκευή 28 του μήνα και ώρα 19.00 οι γυναίκες της Πρέβεζας συνεχίζοντας μια παράδοση 60 και πλέον ετών με αφετηρία το παλιό ΚΤΕΛ θα παρελάσουν στους δρόμους της πόλης διατηρώντας ζωντανό τον θεσμό του παλαιότερου καρναβαλιού της Δυτικής Ελλάδας.
Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 με αφετηρία το παλιό ΚΤΕΛ το Καρναβαλικό Κομιτάτο διοργανώνει το φαντασμαγορικό μεγαλύτερο καρναβάλι της Ηπείρου με συμμετοχές καρναβαλιστών από όλη τη χώρα.
Το απόγευμα της Κυριακής 1η Μαρτίου το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας αποχαιρετά μαζί μας στην παραλία της πόλης την Αποκριά με το κάψιμο του καρνάβαλου, βεγγαλικά , μουσική και χορό.
Την Κυριακή 1η Μαρτίου και ώρα 17.00 στη Δ.Ε Λούρου θα γίνει παρέλαση με παραδοσιακό γαϊτανάκι και κάψιμο του καρνάβαλου.
Κι όλα αυτά αποτελούν “προάγγελο” του ξεφαντώματος που ακολουθεί την Καθαρά Δευτέρα όπου ολόκληρη η Πρέβεζα από το ιστορικό κέντρο και τα γραφικά στενά έως και το πιο μακρινό χωριό γιορτάζουν μοναδικά τα Κούλουμα.
Στην πόλη της Πρέβεζας η ξεχωριστή αυτή μέρα θα γιορταστεί με ένα μεγάλο τραπέζι που θα “στρώσει” ο Δήμος στην πλατεία Ανδρούτσου προσφέροντας δωρεάν Σαρακοστιανά και κρασί συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής από την ορχήστρα του Κώστα Μήτση.
Μάλιστα όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη με δωρεάν βόλτες που θα πραγματοποιήσει το τουριστικό τρένο του Δήμου από νωρίς το πρωί,
Την ίδια μέρα Κούλουμα με την αρωγή του Δήμου θα πραγματοποιηθούν στο Λιμανάκι του Παντοκράτορα, στο Νεοχώρι, το Μύτικα, τη Νικόπολη, το Κανάλι, τον Λούρο, το Ωρωπό, το Χειμαδιό, τα Φλάμπουρα, το Μιχαλίτσι, το Ανω Κοτσανόπουλο και τη Στεφάνη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites