Χάθηκε για τον Δήμο Πάργας η δίκη “Ματσίρα”

Το Mypreveza έχει παρακολουθήσει από την πρώτη στιγμή το θέμα του δάσους Βαλανιδορράχης και ήταν παρών κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο πρώην Δήμαρχος Πάργας κος Αντώνης Νάστας αναφέρθηκε σε άλλη παρόμοια υπόθεση του δήμου, που αφορούσε έκταση 50 στρεμμάτων στην Αμμουδιά, που επίσης αγοράστηκε από ιδιώτες από Τούρκους, την οποία επίσης χειρίστηκε το νομικό γραφείο το οποίο εκπροσώπησε στη συνεδρίαση με δύο δικηγόρους, τους κατοίκους που είναι αντίθετοι με την μελέτη του δασαρχείου για την προστασία του δάσους.

Ο κος Νάστας μάλιστα, ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο, να πληρώσει ο Δήμος το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο για να μην πληρώσουν οι κάτοικοι που αντιδρούν, λέγοντας χαρακτηριστικά γιατί να μην αναθέσουν την υπόθεση στο ίδιο γραφείο που κέρδισε και την υπόθεση «Ματσίρα». Θα πρέπει να σημειώσουμε δε ότι , μετά την αγόρευση των δύο δικηγόρων, το πλήθος τους επευφήμησε και κάποιος από τους κατοίκους, όπως καταγράφηκε και στην κάμερα του mypreveza.gr ακούγεται να φωνάζει στην εκπρόσωπο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πάργας «Εσύ κα Κριτσιμά γιατί δεν τα ήξερες αυτά που είπαν οι άλλοι δικηγόροι;»

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας, εξετάσαμε όσα ακούστηκαν και αφού διασταυρώσαμε αρκετές πληροφορίες , μάθαμε ότι το δικαστήριο αυτό, για το οποίο ο Δήμος Πάργας πλήρωσε στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, μια αρκετά μεγάλη αμοιβή, από την “τσέπη” των δημοτών δεν το κέρδισε, όπως ανέφερε ο κ. Νάστας, αλλά το έχασε!

 

Την υπόθεση από πλευράς των ιδιωτών χειρίζονταν ο Πρεβεζάνος δικηγόρος κ. Λεωνίδας Κυρίτσης, ο οποίος κέρδισε πανηγυρικά την υπόθεση για λογαριασμό των ιδιωτών, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων που εκδόθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 2018.

Από τη στιγμή της συνεδρίασης και μετά το Fake News ότι η δίκη κερδήθηκε για τον Δήμο κυκλοφόρησε σε χρόνο ρεκόρ σε όλο το Φανάρι, προκαλώντας μεγάλο ντόρο στην περιοχή, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι, μπορεί τη δήλωση να την έκανε ο κος Νάστας, ωστόσο παρών ήταν και ο νυν Δήμαρχος Πάργας κ. Νίκος Ζαχαριάς και οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων και κανένας τους δεν διόρθωσε τον κο Νάστα, αφήνοντας τους πολίτες με την ψευδαίσθηση ότι ο Δήμος κέρδισε μια δίκη που τελικά την έχασε!

 

Στο Δήμο Πάργας δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ή υπάρχει σοβαρή έλλειψη πληροφόρησης ή ροπή στη παραπληροφόρηση. Από την μία ο νυν Δήμαρχος κος Ζαχαριάς συγκαλεί συμβούλιο για να ενημερωθεί για το ιδιοκτησιακό του δάσους Βαλανιδορράχης, διότι όπως είπε, δεν έχει περιέλθει σε γνώση του δήμου, ενώ έχουν περάσει 93 χρόνια από την αγορά του, από την άλλη ο πρώην Δήμαρχος κος Νάστας δεν γνωρίζει το έγγραφο του δασαρχείου που έχει πρωτοκολληθεί στο δήμο από πέρυσι, δεν ξέρει ούτε ότι οι ιδιώτες κέρδισαν και στον Άρειο Πάγο τη δίκη κυριότητας με το Ελληνικό δημόσιο για το δάσος Βαλλανιδοράχης εδώ και χρόνια, ενώ ισχυρίζεται ότι κέρδισε ο δήμος τη δίκη για την ιδιοκτησία “Ματσίρα” πρώην “Βασιλά”, την οποία όμως έχασε!

 

Ένα επίσης πολύ σοβαρό ερώτημα που προκύπτει είναι και το εξής :  Αληθεύει άραγε ότι, παρά το γεγονός πως ο Δήμος Πάργας διαθέτει δύο νομικούς εκπροσώπους, μία εξ αυτών η κα Κριτσιμά, σκοπεύει να πληρώσει το νομικό γραφείο που εκπροσωπεί τους κατοίκους της Βαλανιδορράχης και το οποίο έχασε την δίκη “Ματσίρα” για λογαριασμό του Δήμου;


2 σχόλια για “Χάθηκε για τον Δήμο Πάργας η δίκη “Ματσίρα””

  1. Ο/Η Κ λέει:

    Είναι αδιανόητο να έχει η Πάργα βιολογικό όπου έρχονται από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής και αδειάζουν και η περιοχή καστελακια που είναι δίπλα στην πυροσβεστική και πέντε λεπτά από το κέντρο της Πάργας να μην έχει καθόλου υποδομή βιολογικού και μιλάμε για ένα δρόμο 170 μέτρων.
    Όλα αυτά εν έτη 2020 σε ένα σημείο της Ελλάδας που το καλοκαίρι πνίγεται από τουρισμό και φυσικά από έσοδα.

  2. Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Πρώτον,η παραπληροφόρηση είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής που ακολουθεί η μητέρα παράταξη της παράταξης Ζαχαριά,δεύτερον η δημοκρατία είναι άγνωστη έννοια και τρίτον μήπως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι δικηγόρος γνωστός στην περιοχή;ποιους κοροϊδεύουν;ήθελαν να διώξουν ,και καλώς,τον Ναστα και κατέληξαν στον Πολακη του Φαναρίου;Πολακης γιατί θέλει να θάψει όλους τους αντιφρονούντες…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites