Παρασκευή, 25/09/2020

Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους της Ηπείρου – Εντός και ο Δήμος Πρέβεζας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 η πράξη «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η πράξη – συνολικής δημόσιας δαπάνης 214.500 ευρώ – αφορά στην προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης 5 διαπολιτισμικών μεσολαβητών οι οποίοι θα απασχοληθούν σε 5 Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023. 

Οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές θα απασχοληθούν στους: Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Ζίτσας, Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμος Ζηρού, Δήμος Πρέβεζας.

Στόχος της πράξης είναι να διευκολυνθεί η επικοινωνία των προσφύγων και των μεταναστών με τους υπαλλήλους των εν λόγω δομών και γενικότερα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες στην ομάδα αυτή υπηρεσίες. Για την επιμόρφωση των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (ως φορέας υλοποίησης) θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και πρόγραμμα Εκπαίδευσης.

Η επιλογή των Δήμων, στις δομές των οποίων θα τοποθετηθούν οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, έχει γίνει με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια: Ύπαρξη Κέντρου Φιλοξενίας στα γεωγραφικά όρια του δήμου – Συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνή προστασία σε διαμερίσματα – Αριθμός νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στον δήμο (εκτός αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς Προστασίας)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 σχόλιο για “Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους της Ηπείρου – Εντός και ο Δήμος Πρέβεζας”

  1. Ο/Η takis λέει:

    Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει σε «πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνή προστασία σε διαμερίσματα» και σε » Ύπαρξη Κέντρου Φιλοξενίας στα γεωγραφικά όρια του δήμου»;
    Ο κος.Δήμαρχος είναι θετικός στην υποδοχή-μόνιμη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Πρέβεζα; Αυτό είναι έκπληξη! «Έπεσε» και ο Δήμαρχος Πρέβεζας στη φάκα της παγκοσμιοποίησης; υποτάχθηκε στις εντολές Σόρρος;
    Επιθυμεί η Πρέβεζα να ζήσει καταστάσεις αντίστοιχες των νησιών Β.Αιγαίου;να επιτάσσουν τις περιουσίες των Πρεβεζάνων για δημιουργία hot spot;
    Κρίμα, διότι σε προεκλογικό του έντυπο ξεκινούσε την παρουσίαση του ως:»Ο Νίκος Γεωργάκος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, γέννημα θρέμμα του Δήμου Πρέβεζας με καταβολές από το Χειμαδιό.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ