Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους της Ηπείρου – Εντός και ο Δήμος Πρέβεζας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 η πράξη «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η πράξη – συνολικής δημόσιας δαπάνης 214.500 ευρώ – αφορά στην προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης 5 διαπολιτισμικών μεσολαβητών οι οποίοι θα απασχοληθούν σε 5 Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023. 

Οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές θα απασχοληθούν στους: Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Ζίτσας, Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμος Ζηρού, Δήμος Πρέβεζας.

Στόχος της πράξης είναι να διευκολυνθεί η επικοινωνία των προσφύγων και των μεταναστών με τους υπαλλήλους των εν λόγω δομών και γενικότερα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες στην ομάδα αυτή υπηρεσίες. Για την επιμόρφωση των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (ως φορέας υλοποίησης) θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και πρόγραμμα Εκπαίδευσης.

Η επιλογή των Δήμων, στις δομές των οποίων θα τοποθετηθούν οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, έχει γίνει με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια: Ύπαρξη Κέντρου Φιλοξενίας στα γεωγραφικά όρια του δήμου – Συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνή προστασία σε διαμερίσματα – Αριθμός νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στον δήμο (εκτός αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς Προστασίας)


1 σχόλιο για “Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους της Ηπείρου – Εντός και ο Δήμος Πρέβεζας”

  1. Ο/Η takis λέει:

    Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει σε “πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνή προστασία σε διαμερίσματα” και σε ” Ύπαρξη Κέντρου Φιλοξενίας στα γεωγραφικά όρια του δήμου”;
    Ο κος.Δήμαρχος είναι θετικός στην υποδοχή-μόνιμη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Πρέβεζα; Αυτό είναι έκπληξη! “Έπεσε” και ο Δήμαρχος Πρέβεζας στη φάκα της παγκοσμιοποίησης; υποτάχθηκε στις εντολές Σόρρος;
    Επιθυμεί η Πρέβεζα να ζήσει καταστάσεις αντίστοιχες των νησιών Β.Αιγαίου;να επιτάσσουν τις περιουσίες των Πρεβεζάνων για δημιουργία hot spot;
    Κρίμα, διότι σε προεκλογικό του έντυπο ξεκινούσε την παρουσίαση του ως:”Ο Νίκος Γεωργάκος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, γέννημα θρέμμα του Δήμου Πρέβεζας με καταβολές από το Χειμαδιό.”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites