Την ταινία “Η Βασίλισσα της Καρδιάς” θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στις 21:15 στην ΌΑΣΗ η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα προβάλει την Βραβευμένη στο Sundance και στο Γκέτεμποργκ ταινία:

Η Βασίλισσα της Καρδιάς
Queen of Hearts

Δραματική 2019
Διάρκεια: 127′
Δανέζικη ταινία
Σκηνοθεσία Μέι ελ-Τούκι
Με τους: Τρίνε Ντίρχολμ, Γκούσταβ Λιντ, Μάγκνους Κρέπερ

Όταν ο γιος του συζύγου της από προηγούμενο γάμο μετακομίσει στο σπίτι τους, η ζωή της Αν, μιας επιτυχημένης δικηγόρου που αναλαμβάνει συχνά υποθέσεις οικογενειακής βίας, θα αναστατωθεί με απρόβλεπτο τρόπο. Η πρόταση της Δανίας για το Οσκαρ Διεθνούς ταινίας είναι ένα καλοφτιαγμένο οικογενειακό δράμα με μια επίγευση τραγωδίας

H ταινία της Μέι ελ-Τούκι, είναι από εκείνες που θέλουν να προκαλέσουν συζητήσεις και το κατορθώνουν όχι τόσο μέσα από το «πιπεράτο» θέμα του, αλλά κυρίως μέσα από τον κεντρικό χαρακτήρα της ηρωίδα του και του τρόπου που την σκιαγραφεί σε μια κατηφορική διαδρομή προς ένα ηθικό ναρκοπέδιο.

Η Ανα είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που αναλαμβάνει συχνά υποθέσεις οικογενειακής βίας αλλά που η ίδια μοιάζει να βιώνει ένα τέλειο κομμάτι οικογενειακής ευτυχίας στο σπίτι που μοιράζεται με τον γιατρό σύζυγό της Πέτερ και τις δυο της μικρές κόρες. Μέχρι τη στιγμή που ο μεγαλύτερος γιος του Πέτερ από τον πρώτο του γάμο, ένας ατίθασος έφηβος που διώχνεται (ξανά) από το σχολείο του θα έρθει να μείνει μαζί τους και το οικογενειακό τους hygge θα διαταραχθεί.
Η σχέση του νεαρού Γκούσταβ με τον πατέρα του είναι τεταμένη και η Ανα θέλοντας να προσπαθήσει να «γίνουν οικογένεια» θα τον εκβιάσει όταν εκείνος θα σκηνοθετήσει μια ληστεία στο σπίτι και η Ανα θα ανακαλύψει φυσικά την αλήθεια. Ομως αυτό το παιχνίδι δύναμης κι εξουσίας, θα είναι απλά η σπίθα που θα ωθήσει την σχέση τους στα άκρα όταν η ενήλικη γυναίκα θα αποπλανήσει τον γιο του άντρα της.

Κι αν κάποτε μια ανάλογη τέτοια σχέση θα μπορούσε να κινηματογαρφηθεί με τα μάλλον παστέλ φίλτρα μιας ιστορίας αλά «Πρωτάρη», εδώ ο τόνος είναι πολύ πιο κοντά στην συναισθηματική και ηθική αλήθεια της ανισορροπίας στην δυναμική μιας τέτοιας σχέσης με το σενάριο να ξεδιπλώνει διακριτικά αλλά αποκαλυπτικά τις πιο σκοτεινές πτυχές του κεντρικού χαρακτήρα του και την πάντα υπέροχη Τρινε Ντίρχολμ να τον ενσαρκώνει με συναρπαστικό τρόπο.

Με τους κανόνες ενός δράματος να ορίζουν το πεδίο της δράσης αλλά και την έντονη αίσθηση μιας υποβόσκουσας τραγωδίας να ελλοχεύει η «Βασίλισσα της Καρδιάς» κοιτάζει πίσω από την βιτρίνα των οικογενειακών σχέσεων και των καλών τρόπων, και ανακαλύπτει στις οικογενειακές σχέσεις, στις καθώς πρέπει συμπεριφορές, στις πολιτισμένες μας αντιδράσεις το σκοτάδι των θέλω και την λάμψη της ανεξέλεγκτης επιθυμίας που μπορεί να μεταμορφώσει τον «πολιτισμενο άνθρωπο» σε κυνηγό και αδίστακτο θύτη.

Υστέρα από απόφαση το νέου Δ.Σ. και στο πλαίσιο της προσφοράς στο κοινό της Πρέβεζας οι μαθητές και οι άνεργοι θα μπορούν με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας να παρακολουθούν δωρεάν τις ταινίες.

Για το υπόλοιπο κοινό που αγαπάει το σινεμά η τιμή εισόδου έχει οριστεί στα 6 ευρώ και μειωμένο για τους φοιτητές στα 4 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites