Την άμεση εκπόνηση μελέτης ενίσχυσης της στατικότητας του Υδατόπυργου ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Φώτη Ζέρβα, για την διάσωση του Υδατόπυργου, απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”. Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Σύλλογος εξήρε το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Ζέρβα για το θέμα ενώ θέτει και μια σειρά από άλλα θέματα.

Διαβάστε την επιστολή:

“Το προσωπικό σας ενδιαφέρον της διάσωσης  του υδατόπυργου, για λόγους ιστορικούς, πολιτιστικούς και αισθητικούς, μόλις αναλάβατε τα καθήκοντά σας, είναι ένδειξη ευθύνης, ευαισθησίας, γνώσης και προσφοράς.

Πιστεύουμε ότι αυτό το ενδιαφέρον σας θα έχει και τη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ και οπωσδήποτε και αυτής της Δημοτικής Αρχής μετά και την τελευταία επιστολή του Συλλόγου μας προς αυτή για το διαχρονικό αίτημα διάσωσης του ιστορικού κτισίματος .

Δεν θα επανέλθουμε στην αξία διάσωσης, ανάδειξης και χρηστικής ενσωμάτωσης στον ιστό της πόλης κάθε κοινωνικού και ιστορικού το πόση μου.

Όποιος δεν έχει πεισθεί για την δύναμη αυτής της αξίας μέσα από τη γνώση και τις βιωματικές του διαδρομές στις γειτονιές των παιδικών και εφηβικών του χρόνων και δεν διαθέτει τις δεξαμενές, για να δεχθεί αισθήσεις και αισθήματα που αναβλύζουν από αυτές τις μνήμες, είναι μάταιη από μέρους μας και  μέρους σας , κάθε προσπάθειας προς την κατεύθυνση αυτή .

Θα επισημάνουμε όμως την άμεση εκπόνηση μιας μελέτης ενίσχυσης της στατικότατος του κτίσματος και υλοποίησή  της για την ασφάλεια του και στη συνέχεια μιας μελέτης αξιοποίησής του (ένα παράδειγμα αποτελεί η κοινή πρόταση του Συλλόγου μας με τον κ. Νικολόπουλο Α.) με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, τους κατοίκους της αλλά και ολόκληρης της πόλης.

Με την ευκαιρία να ευχηθούμε σε σας και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ δύναμη , υπομονή και επιμονή στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.”


2 σχόλια για “Την άμεση εκπόνηση μελέτης ενίσχυσης της στατικότητας του Υδατόπυργου ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα””

  1. Ο/Η Panos λέει:

    Και όπως πάντα ο πολιτιστικός σύλλογος έχει χάσει το γάιδαρο και ασχολείται με την ουρά του….
    Έλεος πια ένα επικυδινο κακάσχημο τερατουργημα με καμία ιστορική ,πολιτιστική αξία…

    1. Ο/Η Κώστας λέει:

      Πες τα ρε φίλε γιατί θα μας κουφάνουν.Κοντεύει να πέσει και οι ψευτοκουλτουριάρηδες λένε είναι ιστορικό κτίσμα λες και είναι ο πύργος της Πίζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites