Ο Απόστολος Τάσσης για το ιδιωτικό δάσος στο Αλωνάκι Πάργας : “Η ιδιοκτησία έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο”

Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Βαλανιδορράχης του Δήμου Πάργας, αντιδρώντας στις κοπές δένδρων που πραγματοποιούνται στο ιδιωτικό δάσος στο Αλωνάκι.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ο συνήγορος των συνιδιοκτητών του ιδιωτικού δάσους που βρίσκεται στη Βαλανιδορράχη του Δήμου Πάργας κ. Απόστολος Τάσσης.

Ο κ. Τάσσης ενημέρωσε τα μέσα ότι η έκταση αυτή των δυόμιση χιλιάδων στρεμμάτων δάσους, είναι ιδιοκτησίας 30 και πλέον ατόμων και ήρθε στην κατοχή τους με απόλυτα νόμιμο τρόπο  από Τούρκους οι οποίοι θα την κρατούσαν στην κυριότητα τους ή θα είχε περιέλθει στις ανταλλάξιμες γαίες.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο συνήγορος των συνιδιοκτητών, το θέμα της ιδιοκτησίας της έκτασης δεν έχει κριθεί τελεσίδικα, αλλά αμετάκλητα, πράγμα που σημαίνει ότι, έχει κριθεί ακόμα και από τον Άρειο Πάγο, ενώ η κυριότητα της δεν αμφισβητείται ούτε από το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε από τον Δήμο και την κοινότητα.

“Αυτές οι εκτάσεις από τους Τούρκους είχαν αγοραστεί, δεν είχαν καταληφθεί. Μη μας μένει η εντύπωση ότι αυτά ήρθε ο Τούρκος τα κατέλαβε και μετά τα πήρε και τα πούλησε (…) Η έκταση αυτή δεν οικοπεδοποιείται, δεν τεμαχίζεται, δεν μπορεί να σταματήσει ποτέ να είναι δάσος, παρ’ όλες τις προσπάθειες των καταπατητών της περιοχής ” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τάσσης και πρόσθεσε ” Έχω τουλάχιστον 70 δικαστικές αποφάσεις, εκθέσεις βίαιης αποβολής και εγκατάστασης, εκθέσεις αυτοψίας εκχέρσωσης του δάσους από κατοίκους της περιοχής. Δεν προχώρησαν οι μηνύσεις γιατί οι καταπατητές είπαν συγνώμη λάθος και τους αφήσαμε. Επίσης έχω την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας, όπου υπήρξε αμφισβήτηση από το Ελληνικό Δημόσιο, όχι από τον Δήμο. Ο Δήμος ή η κοινότητα το μόνο το οποίο κάνουν τόσα χρόνια ψαρεύοντας σε θολά νερά, είναι αυτούς τους αθώους ανθρώπους εκεί πέρα, να τους υποδαυλίζουν και να τους λένε ότι κάποια στιγμή θα σταματήσουν να υπάρχουν νόμοι, θα σταματήσει να υπάρχει ελληνική πολιτεία και θα πάνε να τα καταλάβουνε. Επί τόσα χρόνια η εκάστοτε κοινότητα και ο εκάστοτε Δήμος στην προεκλογική του έχει και κάτι το οποίο το λέει προφορικά αλλά δεν το γράφει ποτέ, ότι θα κάνουν ντου στο δάσος (…) Αν έρθει ο Δήμος που πουλάει υποσχέσεις εμείς το δίνουμε στην εκτίμηση που θα κάνει το Ελληνικό Δημόσιο, να το πάρει να το διαχειριστεί, αλλά θα είμαστε εκεί, να το προστατέψουμε σαν δάσος ακόμα και τότε”.

Αναφορικά με τις κοπές δένδρων ο κ. Τάσσης υπογράμμισε ότι αυτές γίνονται με πρωτοβουλία του Δασαρχείου για την προστασία του Δάσους από πιθανή πυρκαγιά. “Κάνουμε μία μελέτη διαχείρισης του δάσους για τα έτη 2019-2027. Το μόνο το οποίο γίνεται είναι να κοπούν τα δένδρα που είναι επικίνδυνα για να πάρει φωτιά.Δεν προβλέπεται να ανοιχτούν ζώνες. Τα υγιή δένδρα τα οποία λέτε ότι κόβονται- αν κόβονται – επειδή δημιουργούν πρόβλημα πυρκαγιάς. Τα δένδρα τα οποία κόπηκαν ξέρετε τι έγιναν; Εκλάπησαν από αυτούς που είναι ανώνυμοι πίσω από το πλήθος, πίσω από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. Έχει κατατεθεί μήνυση για αυτό” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τάσσης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Τάσση:


2 σχόλια για “Ο Απόστολος Τάσσης για το ιδιωτικό δάσος στο Αλωνάκι Πάργας : “Η ιδιοκτησία έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο””

  1. Ο/Η ΘΑΝΟΣ λέει:

    Για ποιό ιδιωτικό δάσος μιλάμε!!! Εν έτη 2020!!! Μετά από τόσα χρόνια;;; Υπάρχει κράτος οργανωμένο;;; Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες να περιέλθει η δασική έκταση στο Δημόσιο;;;; Αυτό το δάσος είναι έργο τέχνης της φύσης, έτσι νόπως περιβάλλεται από το υγρό στοιχείο!!!! Πραγματικά λυπάμαι που ζω σε αυτή τη χώρα και σε αυτό το μέρος της!!! Ας αποτελειώσουν και ό,τι έχει απομείνει όρθιο σε αυτό το ρημαδότοπο!!! Ας το κόψουν όλο να τελειώνουμε!!!Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!!

  2. Ο/Η ΘΑΝΟΣ λέει:

    “εν έτει” ήθελα να πω,. Συγγνώμη, στγχύστηκα πάρα πολύ και έκανα λάθος!!!!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites