Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας ανακύκλωσαν πάνω από 10 χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας πραγματοποιούν δράση ανταποδοτικής ανακύκλωσης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, συγκεντρώνοντας κυρίως τα πλαστικά μπουκάλια νερού που έχουν χρησιμοποιήσει.

Σκοπός η ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του πλανήτη και παράλληλα την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους μέσω της ενίσχυσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον οποίον αποστέλλεται αυτόματα το αντίτιμο των ανακυκλωμένων υλικών.

Σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους έχουν συγκεντρωθεί και ανακυκλωθεί μέχρι στιγμής από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας 10.167 πλαστικά μπουκάλια, ενισχύοντας το Χαμόγελο του Παιδιού με 305,01€.

Σε ανακοίνωση του το σχολείο αναφέρει : “Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας, κυρία Βασιλική Φειδοπούλου, η οποία υπήρξε η εμπνεύστρια αυτής της δράσης και πρωτεργάτρια της υλοποίησης της.

Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση και ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών νερού για το Χαμόγελο ελπίζοντας ότι η δράση μας αυτή θα βρει κι άλλους μιμητές.”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Έφυγε” από την ζωή ο Βαγγέλης Καραμανίδης – Αύριο το τελευταίο αντίο

15/01/2021, 9:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επεκτείνεται και στην Πρέβεζα η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. – Ξεκινά μονάδα για την ανακύκλωση αποβλήτων εκσκαφών

15/01/2021, 4:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Ανάπτυξη Τώρα”: Έχει έρθει η ώρα ο Δήμος Πρέβεζας να αναπτύξει συγκεκριμένες πολιτικές για την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία του τόπου μας”

15/01/2021, 4:05 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κατολίσθηση έκλεισε τον δρόμο στο Σκεπαστό

15/01/2021, 3:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοβαρό πρόβλημα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Πρέβεζας – Έχουν “παγώσει” οι μεταβιβάσεις οχημάτων

15/01/2021, 3:22 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

15/01/2021, 11:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites