Κυριακή, 20/09/2020

Να βάλουν «πλάτη» οι δήμοι για το προσφυγικό ζήτησε ο Νότης Μηταράκης

Τη στήριξη των δήμων της Ηπείρου στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης ζήτησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη συνεδρίαση που είχε το μεσημέρι με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, στα Ιωάννινα.

Όπως είπε, όπου μπορούν οι δήμοι να βοηθήσουν, να παίξουν ρόλο, να διαχειριστούν κονδύλια, αυτό θα είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος με άξονες, μεταξύ άλλων, την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, την επίσπευση διαδικασίας ασύλου και τις επιστροφές.

Ο υπουργός τόνισε ότι ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα ΠΕΔ Ηπείρου για τη σημερινή συνάντηση, καθώς θεωρεί ότι είναι πολύ ουσιαστικό το ζήτημα του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, η συνεργασία και η συναπόφαση.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε περιοχή, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να βρεθούν λύσεις.

Νωρίτερα, ο κ. Μηταράκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκε την δομή φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Στην σύσκεψη το Δήμο Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Δαρδαμάνης, ο οποίος μίλησε με παραδείγματα για τον ρόλο που παίζουν οι ΜΚΟ στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ