Κυριακή, 20/09/2020

Με λαμπρότητα ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και των τοπικών αρχών,τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Χαραλάμπους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Πολιούχου της Πρέβεζας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης  Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίος, ενώ αύριο Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ανήμερα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους και ώρα 7 το πρωί θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος, αφού πρώτα ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος , ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον Υπουργό και τις Αρχές του Νομού για την παρουσία τους στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους.

Ο Άγιος Σιατίστης στο κήρυγμά του τόνισε: » τρέχουμε και εμείς με τους Αγίους κοντά στον Χριστό δοξάζοντας για τα ελέη που μας δίνει καθημερινά. Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι αυτός που προΐσταται στα θελήματα των πιστών. Το γνώρισμα της αντίστασης στον Άγιο Χαράλαμπο, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στην εποχή του, συντρίβοντας τον διάβολο».

Την κυβέρνηση στις αυριανές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Πρέβεζας θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Μετά το τέλος της Λειτουργίας θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο και την παραλία της πόλη.

Στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο και στις 7 θα πραγματοποιηθεί Μουσική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Άγιος Χαράλαμπος τιμάται στην Πρέβεζα καθώς το 1854 θεράπευσε τον πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη που εκείνα τα χρόνια αποδεκάτιζε τον πληθυσμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ