Τρίτη, 22/09/2020

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Πρέβεζα τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη πλήθος πιστών παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ και συλλειτουργούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίος και ο Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας στο Ιστορικό Κέντρο και την παραλία της πόλης.

Την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους συνόδευσε άγημα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, με την συμμετοχή μαθητών , μελών του Χορευτικού Ομίλου Πρέβεζας , της Φιλαρμονικής Ορφέας και της μπάντας της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Ζηρού Νίκος Καλαντζής.

 

Αμέσως μετά το τέλος της λιτανείας ο Δήμος Πρέβεζας προσέφερε καφέ στους επίσημους προσκεκλημένους στο ξενοδοχείο Dioni.  Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους στον εορτασμό του πολιούχου της Πρέβεζας και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα με την παράκληση για τον Άγιο Χαράλαμπο και Θρησκευτική Μουσική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ