Ημερίδα & Πολιτιστική Εκδήλωση + ΔΩΡΟ Ταξίδι στις Βρυξέλες!

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου Ιωάννινα, Πνευματικό Κέντρο, Αίθουσα Β. Πυρσινέλλας, 18:00 με 21:00

Θέμα Ημερίδας: “Οι κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις των έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής, στις ζωές των πολιτών”
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα διενεργηθεί διαγωνισμός με ερωτήσεις από τις παρουσιάσεις σχετικές με την Πολιτική Συνοχής από τον οποίο θα προκύψει ένας νικητής.
Ο νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι 2 διανυκτερεύσεων στις Βρυξέλλες με επίσκεψη στην Ευρωβουλή και πλήρως καλυμμένα τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής σε ξενοδοχείο με πρωινό.
Το ταξίδι είναι προσφορά του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου για την προαγωγή των Κοινοτικών Θεσμών.

Φεστιβάλ
21:00 με 23:00

Θέμα Φεστιβάλ: Η Πολιτική Συνοχής συναντά την Παράδοση
Περιεχόμενο:

Ο πολυτάλαντος τραγουδιστής Κώστας Μήτσης θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους με την ορχήστρα του στην μουσική παράδοση της Ηπείρου, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Τα δημοτικά τραγούδια της Ηπείρου που αποτελούν πολύτιμη πνευματική κληρονομιά του τόπου, μαρτυρούν τον πολιτιστικό πλούτο του λαού, τις αξίες, την ιστορία, την πνευματική του δύναμη.
Τον κ. Μήτση θα συνοδεύσουν: Χρήστος Ντούλιας – κλαρίνο, Λευτέρης Γάλλος – βιολί, Θανάσης Βόλλας – λαούτο, Γιώργος Ζούμπας – κρουστά
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ημερίδα και το Φεστιβάλ  διοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Regio Gnosis – Πληροφόρηση και ενημέρωση για την πολιτική συνοχής στην Ελλάδα» .Το εν λόγω πρόγραμμα τελεί υπό την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Πατρών, και εταίρους το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Παρατηρητήριο Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου (ΠΟΑΔΕΠ).
Το περιεχόμενο του προγράμματος αφορά σε ενέργειες για τη αύξηση της ενημέρωσης των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, σχετικά με τα έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής, καθώς και η ευαισθητοποίηση τους για τις κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις αυτών των έργων. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται αυτά που χρηματοδοτούν τα ταμεία της E.E., όπως το ΕΤΠΑ, το ΕΚΤ, το Ταμείο Συνοχής κ.α. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών (social engagement), όπως Φεστιβάλ, Ημερίδες, διοργάνωση debates, κ.α., αλλά και τη χρήση καινοτόμων μέτρων ενημέρωσης, όπως ψηφιακό μάρκετινγκ, live streaming, info kiosks, πρωτότυποι διαγωνισμοί, κ.α. Οι δράσεις στοχεύουν στους κατοίκους των τεσσάρων πληθυσμιακά μεγαλύτερων περιφερειών της Ελλάδας (Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου).
Ημερίδα: “Οι κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις των έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής, στις ζωές των πολιτών”
Στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Regio_Gnosis θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των φορέων που διαχειρίζονται τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη χρηματοδότηση της ΕΕ στις προγραμματικές περιόδους 2007-2014 και 2014-2020, οι οποίοι θα αναλύσουν τις σημαντικές επιδράσεις που έχουν στην καθημερινότητα των πολιτών. Η ημερίδα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» από την οποία θα παρευρεθεί εκπρόσωπος για να προβάλλει τις δράσεις του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Φεστιβάλ: “Η Πολιτική Συνοχής συναντά την παράδοση”
Μουσικό Αφιέρωμα “Ατραποί Ηπειρωτών”. Ο πολυτάλαντος τραγουδιστής Κώστας Μήτσης θα μας ταξιδέψει με την ορχήστρα του στην μουσική παράδοση της Ηπείρου, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Τα δημοτικά τραγούδια της Ηπείρου που αποτελούν πολύτιμη πνευματική κληρονομιά του τόπου, μαρτυρούν τον πλούτο του λαού, τις αξίες, την ιστορία, την πνευματική του δύναμη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Θέλουμε  ισχυρή εντολή, για να έχουμε δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων

06/10/2023, 10:33 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Βασίλης Βράστος : Ένας σπουδαίος συνδικαλιστής υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Ιωαννιτών

26/09/2023, 6:46 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites