Εντυπωσιάζουν οι «Συναντήσεις» του Κώστα Καλέντζη στη γκαλερί Art Zone 42

Διθυραμβικές κριτικές από ανθρώπους της τέχνης αποσπά η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Κώστα Καλέντζη με τίτλο «Συναντήσεις», που εγκαινιάστηκε στην Αθήνα στο χώρο της γκαλερί Art Zone 42, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ήταν μια υπέροχη βραδιά στην οποία έδωσαν το παρών φίλοι και συνάδελφοι του καλλιτέχνη αλλά και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό και ευρύτερα πνευματικό κόσμο της Αθήνας.

Στον χώρο της γκαλερί παρουσιάζεται δουλειά των τελευταίων χρόνων, η οποία αποτελείται όχι μόνο από ζωγραφική σε καμβά, αλλά και από ψηφιακές δημιουργίες μέσω iPad.

Η ιστορικός τέχνης και διευθύντρια της γκαλερί κα Τζωρτζίνα Θέου αναφέρει για τον Κώστα Καλέντζη : Με αυτή την τεχνική, του δίνεται η δυνατότητα να απεικονίσει στιγμιότυπα της καθημερινότητας οπουδήποτε στο δημόσιο χώρο, χωρίς κανένα τεχνικό ή υλικό περιορισμό.

Ο ίδιος αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτήν την διαφορετική εικαστική προσέγγιση το 2012, όταν είδε μια παρεμφερή έκθεση του David Hockney στη Royal Academy του Λονδίνου. Έκτοτε, από τις 35 ατομικές εκθέσεις, έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές παρουσιάζοντας αποκλειστικά ψηφιακά έργα, σε Βρυξέλες και Karuizwa Nagano Ιαπωνίας. Ο σχεδιασμός των έργων, γίνεται σε iPad, στο οποίο η οθόνη και το δάκτυλο ή η ψηφιακή γραφίδα προσομοιώνουν τα εργαλεία της συμβατικής ζωγραφικής.

Επιτυγχάνει έτσι να αποτυπώσει σε μια εικόνα τη διαρκή κίνηση των επιμέρους στοιχείων του θέματος στο οποίο το φως προσδιορίζεται ως ενεργό στοιχείο. Γι’ αυτό άλλωστε και το ύφος του θεωρείται ιμπρεσιονιστικό με έντονες εξπρεσιονιστικές αναφορές.

Ο τίτλος της έκθεσης μαρτυρά τη γρήγορη εναλλαγή των ανθρώπων, την διατήρηση του στιγμιότυπου στον χρόνο και τις διαφορετικές εκφάνσεις φωτός του περιβάλλοντος χώρου. Οι συναντήσεις μετασχηματίζονται διαρκώς, μεταμορφώνονται, δημιουργώντας αισθητικά, νέες προοπτικές. Ο Καλέντζης επιλέγει να αποτυπώσει πολλές και διαφορετικές συναντήσεις στην οθόνη του iPad αλλά και στον ζωγραφικό καμβά, κατασκευάζοντας μια πραγματικότητα αποτελούμενη από χρωματιστές λάμψεις και παιχνιδίζουσες φιγούρες – σκιές”.

Ο Κώστας Καλέντζης με αισθήματα βαθιάς ικανοποίησης για την αποδοχή και απήχηση του έργου του αναφέρθηκε στα εγκαίνια της ατομικής του έκθεσης σχολιάζοντας “θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με τίμησαν με την παρουσία τους την 1η μέρα της έκθεσής μου”.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 14/02 έως 07/03 και θα είναι επισκέψιμη  κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή 15:00-21:00
κάθε Τετάρτη, κάθε Σάββατο 11:00-15:00


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites