Χειροτονήθηκε διάκονος ο Απόστολος Βάσιος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Πρέβεζας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η εις διάκονον χειροτονία του κ. Αποστόλου Βάσιου, από τον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτης.

Στον χειροτονητήριο του λόγο ο π. Απόστολος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο για την πατρική αγάπη με την οποία τον περιέβαλε ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον πνευματικό του πανοσ. αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελο Καμβύση όσο και τον εφημέριο της ενορίας του π. Αλέξανδρο Γείτονα. Ο νεοχειροτονηθείς επίσης ευχαρίστησε τους γονείς του και την σύζυγο του Ιωάννα για την αγάπη, την στήριξή της αλλά και την συγκατάθεσή της για την πραγματοποίηση του ονείρου του να ιερωθεί.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος καλοσώρισε τον νέο Διάκονο στην Εκκλησιαστική και Ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά: ‘’Αναλαμβάνεις μεγάλο αξίωμα στη ζωή σου, μια τεράστια τιμή που σου προσφέρει ο ίδιος ο Χριστός. Από σήμερα θεωρείσαι απεσταλμένος από τον Θεό να κηρύξεις τον Χριστό εσταυρωμένο και αναστάντα. Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι η ίδια μας η ζωή είναι τέτοια που μέσα από τον εαυτό μας, μέσα από τις πράξεις μας εκπέμπεται η φωτεινότητα εκείνη η οποία από μόνη της κηρύσσει το όνομα του Χριστού’’.

Στην συνέχεια τόνισε: ‘’Αυτό που αναλαμβάνεις είναι διακονία, είναι θυσία που έχει μεν μεγαλείο αλλά η ζωή του κληρικού έχει και μεγάλα κύματα πνευματικής φύσεως. Μας ομιλεί ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος χαρακτηριστικά περί του θυμού, της μελαγχολίας, της οργής, της λύπης, της δίψας για δόξα, περί κολακιών αλλά και περί της περιφρόνησης φτωχών και εξυπηρέτησης των πλουσίων. Ποια είναι όμως η αντιμετώπιση όλων αυτών; H ενεργός πνευματική ζωή. Να εξομολογείσαι και να προσεύχεσαι αδιαλείπτως με καρδιά καθαρή από κάθε ανιδιοτέλεια και γεμάτη ταπείνωση’’.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κλήρος και λαός ευχήθηκαν στον νεοχειροτονηθέντα διάκονο επί τη αναλήψει της διακονίας του.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites