Διχασμένοι οι κάτοικοι της Καμαρίνας για την Πλατεία “Θρασύβουλου Τσακαλώτου”

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καμαρίνας πρόκειται να στείλουν Καμαρινιώτες, δημότες και μη, της τοπικής κοινότητας Καμαρίνας.

Με την επιστολή αυτή την οποία υπογράφουν ήδη 56 άτομα, εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους για την απόφαση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καμαρίνας, Θεόδωρου Κ. Δράκου, να επαναφέρει στο προσκήνιο την ονομασία της Κεντρικής Πλατείας του χωριού ως Πλατεία Στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου. Μάλιστα έχει αναρτηθεί ήδη και η σχετική πινακίδα.

 

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους πριν λίγους μήνες άνοιξε από τον Πρόεδρο το ζήτημα της ονοματοδοσίας των Οδών και Πλατειών του χωριού. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε σύμφωνα με τους υπογράφοντες ήταν εξόχως προβληματική και όπως τονίζουν σε καμία περίπτωση δε συνιστά διαβούλευση καθώς υποστηρίζουν πως η σχετική συζήτηση υπήρξε και περιορισμένη χρονικά και τοπικά, σε γκρουπ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και καφενεία.

“Η δικαιολογία ήταν πως η ονομασία αυτή είναι δοσμένη από παλαιότερο κοινοτικό συμβούλιο και ως εκ τούτου ισχύουσα νόμω και σήμερα. Εξού και η ζέση με την οποία ο Πρόεδρος έσπευσε να τοποθετήσει πινακίδα με το όνομα του Θρασύβουλου Τσακαλώτου πλάι στο Μνημείο Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας ως εάν το θέμα να έχει λυθεί.

Η πράξη αυτή θεωρείται από εμάς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ καθώς:

Είναι οριακά νομότυπη και ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ.

Οριακά νομότυπη γιατί η πρώτη ονοματοδοσία έγινε κάτω από συνθήκες οριακής πολιτικής ομαλότητας, με πρόσφατα τα τραύματα των εμφυλίων δεινών.

ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ γιατί:

Η ονομασία Πλατεία Στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου ουδέποτε έγινε αποδεκτή έργω από τους Καμαρινιώτες.

Ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε στην καθημερινή ζωή της κοινότητας.

Ουδέποτε πέρασε στο συλλογικό ασυνείδητο.

Ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ως ταχυδρομικός έστω δείκτης.

Υπήρξε γράμμα κενό.

Η ονομασία ανακαλεί, λόγω του κεντρικού ρόλου που έπαιξε ο στρατηγός στον αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο, οικεία δεινά που κάθε σύγχρονη δημοκρατική κοινότητα επιθυμεί να ενθυμείται στοχαστικά και όχι διχαστικά.

Η ονομασία προκαλεί έτσι ντε φάκτο την αναζωπύρωση ιδεολογικών κι άλλων διαφορών του χθες, κλονίζοντας την καθημερινότητα των πολιτών, χωρίς ταυτόχρονα να τους προσφέρει καμία συναισθηματική επένδυση.

Διότι, πέραν όλων των άλλων, ο Στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος ουδεμία σχέση έχει με το χωριό μας.

Η διατήρηση αυτής της απαρχαιωμένης και πνευματικά νεκρής για τη ζώσα κοινότητα των Καμαρινιωτών ονομασίας θα έρθει και σε κραυγαλέα αντίθεση με τα υπόλοιπα ονόματα οδών και πλατειών -ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΠΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.” επισημαίνουν στην επιστολή τους και καλούν τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας να υπαναχωρήσει.

Ταυτόχρονα ζητούν μεταξύ άλλων την ακρόαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, ανοιχτή διαβούλευση για την ονοματοδοσία Οδών και Πλατειών της Καμαρίνας, ενώ δηλώνουν ό,τι πέρα από το θέμα της ονοματοδοσίας στηρίζουν κάθε προσπάθεια, του Προέδρου της κοινότητας, για τη διαχείριση – βελτίωση της καθημερινότητας και την ανάδειξη του χωριού.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites