Τον τοπικό ανταγωνισμό επικαλείται ο Mr. Jumbo Απόστολος Βακάκης για το άνοιγμα του καταστήματος της Πρέβεζας όλες τις Κυριακές του χρόνου

Ο Απόστολος Βακάκης επικαλέστηκε τον τοπικό ανταγωνισμό, ενώ κάνει λόγο για τακτική marketing αναφορικά με την απόφαση του Σκλαβενίτη να μην ανοίγει τα καταστήματα τις Κυριακές – Διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα της 40ωρης απασχόλησης οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Jumbo

Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη ο ιδιοκτήτης των Jumbo Απόστολος Βακάκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Δ.Σ της Jumbo, την Τρίτη, με την κίνηση του να ανοίγει τα συγκεκριμένα καταστήματα Κυριακές στηρίζει την τοπική απασχόληση καθώς όπως εξήγησε δεν θα διακοπούν οι συμβάσεις του 30% των εργαζομένων που θεωρούνται εποχικοί υπάλληλοι. Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους ξεκαθάρισε ότι παρά την διεύρυνση του ωραρίου στις 7 ημέρες, διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα της 40ωρης απασχόλησης.

Επεσήμανε ότι ο θόρυβος για την λειτουργία την Κυριακή προκλήθηκε όταν η Jumbo ανακοίνωσε την πρόθεση της, την ίδια στιγμή που  σε Πρέβεζα και Κατερίνη ο τοπικός ανταγωνισμός λειτουργούσε ανενόχλητος σε επταήμερη βάση. «Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες», ανέφερε, ενώ τόνισε ότι η κίνηση έγινε προς απάντηση και στον τοπικό ανταγωνισμό, καθώς η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει κόστος λειτουργίας έναντι μίας ελπίδας αύξησης της αποτελεσματικότητας σε ετήσια βάση.«Δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες».

Σε ερώτηση μετόχου σχετικά με την επιλογή της εταιρείας Σκλαβενίτης να μην ανοίγει τα καταστήματα της τις Κυριακές, ο Απόστολος Βακάκης απάντησε ότι η εκτίμηση του είναι ότι μπορεί να είναι μία επιχειρηματική αρχή η οποία στην πορεία να εξελίχθηκε σε marketing σε σχέση με τον ανταγωνισμό που επιλέγει να ανοίγει τα καταστήματα του.

«Εφόσον αισθάνεται τόσο δυνατός ώστε να πηγαίνει κόντρα στον ανταγωνισμό και εφόσον έχει το δικαίωμα να το κάνει ας συνεχίσει να το κάνει. Δεν είμαι σίγουρος όμως κατά πόσο είναι «ψαγμένη» μία τέτοια απόφαση υπέρ των καταναλωτών τους και υπέρ των εργαζομένων του» (σ.σ. ως προς τους τελευταίους προφανώς εννοούσε τους μερικής απασχόλησης και τους εποχικούς που μέσω της κυριακάτικης εργασίας θα μπορούσαν να αυξήσουν το εισόδημα τους).
Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Βακάκης αναφέρθηκε και σε δύο ανησυχίες που έχει. Η πρώτη έχει να κάνει με το αντικείμενο της Jumbo και την αγορά του ακριβού παιχνιδιού μία κατηγορία την οποία βλέπε να φθίνει καθώς τα παιδιά της εποχής μας «μεταναστεύουν» πιο νωρίς σε προτάσεις όπως τα κινητά, η μουσική κ.α μειώνοντας την δυναμική της ζήτησης για το ακριβό παιχνίδι. Σύμφωνα με τον ίδιο την τάση αυτή η Jumbo την αντιλήφθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα να μην έχεις προχωρήσει σε μεγάλες αποθεματοποιήσεις στην κατηγορία αυτή.Η δεύτερη ανησυχία του έχει να κάνει με την κατανάλωση και το πόσο αυτή μπορεί να επηρεαστεί από το φοβικό κλίμα που τροφοδοτείται συνέχεια σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά. Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι “λειτουργούμε και στην Κύπρο όπου γίνονται τουρκικές γεωτρήσεις και δεν βλέπουμε την υστερία που βλέπουμε εδώ” ενώ τέλος έβαλε στο κάδρο και την κυβέρνηση λέγοντας ότι “διαπιστώνω σοβαρές προσπάθειες από την πλευρά της να ενισχύσει την ψυχολογία της αγοράς, η οποία όμως έρχεται σε αντίθεση με το φοβικό κλίμα”.

Αντιδράσεις στην Πρέβεζα για την κυριακάτικη αργία

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας προκήρυξε 24ωρη απεργία στο Jumbo της περιοχής.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή σωματείων και αντιπροσώπων μελών του, ο πρόεδρος, Χρήστος Δημόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων «Καλούμε όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούμε την Κυριακή στις 10:30 για διαμαρτυρία έξω από τα Jumbo. Θα είμαστε σύσσωμοι εκεί την Κυριακή και κάποιες άλλες μέρες αμέσως μετά θα δώσουμε τέτοιο υλικό και στην αγορά της Πρέβεζας και σε άλλες περιοχές ώστε να δείχνουμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία πως δεν μας λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Θα πρέπει να θέσουμε την κοινωνία προς των ευθυνών της, πρέπει από μόνοι μας να μποϊκοτάρουμε τα καταστήματα που ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου».

Από την πλευρά του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο κ. Πούμπης πρότεινε να προκηρυχθεί απεργία την Κυριακή, σημειώνοντας πως υπάρχουν τεράστιες ευθύνες από όλες τις αστικές κυβερνήσεις αλλά και από φορείς όπως η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και το Εργατικό Κέντρο ενώ η κα Ειρήνη Κυριαζή επισήμανε πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν πρέπει να αφήσουν το θέμα να λυθεί κυβερνητικά ή πολιτικά, αλλά να γίνουν πιο μαχητικοί σε σχέση με τις διεκδικήσεις τους.

«Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν κι εμείς που τους εκπροσωπούμε ότι δεν είναι κυβερνητικό και πολιτικό το ζήτημα, αλλά είναι θέμα της εργατικής τάξης που πλήττεται ακόμη περισσότερο δουλεύοντας 7 ημέρες την εβδομάδα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να δεχθούν αυτό που πάνε να κάνουν γιατί είναι τρομακτικό από ένα σημείο και μετά να σκεφτόμαστε ότι δεν θα έχουμε μια μέρα να ξεκουραστούμε» είπε χαρακτηριστικά η κα Κυριαζή, ενώ ο κ. Βαγγέλης Νάνος από την Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων και ανέργων Πρέβεζας πρότεινε να κηρυχθούν επαναλαμβανόμενες απεργίες κάθε Κυριακή και να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να σταλεί ένα πανελλαδικό μήνυμα και να σταματήσει το καθεστώς των «απελευθερωμένων» ωραρίων και η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.


1 σχόλιο για “Τον τοπικό ανταγωνισμό επικαλείται ο Mr. Jumbo Απόστολος Βακάκης για το άνοιγμα του καταστήματος της Πρέβεζας όλες τις Κυριακές του χρόνου”

  1. Ο/Η takis λέει:

    “Πλακίτσα” κάνει ο κος.Βακάκης! που διαπίστωσε τον “αθέμιτο ανταγωνισμό”; υπάρχει άλλο παρεμφερή κατάστημα στο ν.Πρέβεζας αυτών των διαστάσεων; Επίσης κε.Βακάκη, ο “Σκλαβενίτης” τηρεί την Κυριακάτικη αργία όχι λόγω marketing αλλά διότι τηρεί τα ΉΘΗ,τις ΑΞΙΕΣ και τις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ των Ελλήνων.Εσείς έχετε μόνο μια “αξία”, το χρήμα.
    Όσο για τις δηλώσεις των “συντρόφων” αριστερών ιδεολόγων, ας πάψουν την υποκρισία για τις Κυριακές, στα γκουλάγκ της Σιβηρίας(επί ΕΣΣΔ όπου η Ορθοδοξία διώκονταν)δεν υπήρχε “ξεκούραση” τις Κυριακές…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites