Στην Πρέβεζα η πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy στην Ήπειρο

Η πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο Cisco Networking Academy www.netacad.com είναι πλέον γεγονός και θα λειτουργήσει τον επόμενο Φεβρουάριο στο Δήμο Πρέβεζας κατόπιν της σχετικής συμφωνίας τoυ Δήμου Πρέβεζας με την εταιρεία CISCO και τον πιστοποιημένο από την εταιρεία επιβλέποντα επιστημονικό φορέα του Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG.

Η συμφωνία για την υλοποίηση ενός κλιμακωτά αναπτυσσόμενου πλάνου της ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψηφιακών δεξιοτήτων της Cisco Networking Academy με την εκκίνηση δύο τμημάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2020, έλαβε χώρα τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία της CISCO στην Αθήνα παρουσία των επικεφαλής αλλά και των Project Managers του προγράμματος από κάθε πλευρά.

Συγκεκριμένα παρέστησαν στη συνάντηση ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος με τον ειδικό συνεργάτη του Επικοινωνίας & Στρατηγικού Σχεδιασμού καθώς και Project Manager του εν λόγω προγράμματος κ. Δημήτριο Γερογιάννη, από την εταιρεία CISCO o Regional Sales Manager Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας κ. Νικόλαος Μποτίνης, ο Senior Account Manager Δημοσίου Τομέα κ. Νικόλαος Λαμπρογεώργος και η κα Έλενα Πρασσσάκη Marketing & Communications Manager και Cisco Networking Academy Manager Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας και τέλος από το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος SCG το οποίο και αποτελεί τον πιστοποιημένο επιστημονικό επιβλέποντα φορέα εκπαιδευτικής και τεχνικής υποστήριξης στο πρόγραμμα της Cisco Networking Academy, η Γενική Διευθύντρια κα Πόπη Νοτιά και ο Υπεύθυνος Τεχνολογίας & Τεχνικής Εκπαίδευσης ο οποίος και θα είναι ο επιστημονικός και τεχνολογικός επιβλέπων στο πρόγραμμα κ. Δημήτριος Τσαούσογλου.

H συμφωνία της εκκίνησης της λειτουργίας της πρώτης Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο Cisco Networking Academy, από το Δήμο Πρέβεζας για την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος αλλά και την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων στο Δήμο και την Ήπειρο ευρύτερα, αποτελεί μία πρώτη δράση  στο πλαίσιο της έναρξης ενός πολυετούς στρατηγικού σχεδίου ψηφιακής ανάπτυξης του Δήμου ως προς την εξέλιξη σε SMART CITY αλλά και ως προπομπό στην εκκίνηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην οποία η ταλαντούχα νέα γενιά θα κληθεί να πρωτοστατήσει και να επιτύχει όπως άλλωστε της αξίζει στο έξυπνο ψηφιακό μέλλον. Για περισσότερες πληροφορίες ως προς το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.netacad.com .

Η Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας κατόπιν της συμφωνίας με τη CISCO και της επιστημονικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης του πιστοποιημένου Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος  SCG, θα λειτουργήσει με ένα πρώτο τμήμα δωρεάν εκπαίδευσης, συμμετοχής στις εξετάσεις και απόκτησης του περιζήτητου από τη ψηφιακή αγορά πτυχίου CISCO Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA 15 ατόμων, τα οποία θα επιλεγούν βάση εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων από ειδική επιτροπή και θα αποκτήσουν το CCNA μετά από μία εκπαίδευση 200 ωρών.  Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει την Άνοιξη και δεύτερο τμήμα 15 ατόμων για την απόκτηση του CCNA καθώς και θα υπάρξει σταδιακή ανάπτυξη λειτουργίας τμημάτων και άλλων ψηφιακών δεξιοτήτων είτε δωρεάν είτε χαμηλού κόστους συμμετοχής για την κάλυψη των αναγκών κάθε κοινωνικής, εκπαιδευτικής και ηλικιακής ομάδας των Δημοτών όπως αυτά ανακοινωθούν στο www.dimosprevezas.gr 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε τη CISCO και το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος SCG τονίζοντας ότι αυτή η δράση αποτελεί μία δυναμική απάντηση στην καρδιά του προβλήματος της ανεργίας, και ιδιαίτερα των νέων μας με όραμα και όρεξη για εκπαίδευση και ανάπτυξη στην επαγγελματική τους ανέλιξη. 

Η Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy  του Δήμου Πρέβεζας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς σπάζοντας τα στενά όρια της απόλυτης εξειδίκευσης (διότι δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η σε βάθος γνώση πληροφορικής για τον εκπαιδευόμενο), αλλά και της παθητικής ανούσιας επιδοματικής πολιτικής που απλά συντηρεί εξαρτώμενους ανέργους. Με το πρόγραμμα ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα προς τη νέα ψηφιακή εποχή στο Δήμο μας ο οποίος σκοπεύει και έχει ως στρατηγική και στόχο να αποτελέσει ένα ζωντανό παράδειγμα της κάλυψης του ψηφιακού χάσματος είτε ως Δημοτική Αρχή  είτε ως μία έξυπνη κοινωνία δημοτών και πολιτών στην ευρύτερη περιοχή. 

 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκλεισε με την πεποίθηση ότι ευελπιστούμε να προσφέρουμε με τα προγράμματα όχι μόνο το κλειδί μίας νέας προοπτικής αλλά συνάμα και το αντικλείδι των δεσμών του επαγγελματικού αυτοπεριορισμού και του πλέον απαγορευτικού φαινομένου του ψηφιακού αποκλεισμού για την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή είσοδο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

 

Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της αναλυτικής παρουσίασης της Ακαδημίας από τους υπεύθυνους του προγράμματος και θα δημοσιευθεί το κάλεσμα προς τους ενδιαφερόμενους προς απόκτηση του πτυχίου Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA της Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Γερογιάννης dgerogiannis@dimosprevezas.gr.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο συντήρησης και αποκατάστασης του καθολικού της Ιεράς Μονής Αβάσσου.

29/05/2023, 12:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πιο δυνατό από ποτέ το Preveza Jazz Festival γιόρτασε τα 21α γενέθλιά του συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του

29/05/2023, 12:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εργασίες αποκατάστασης στον κόμβο Παντοκράτορα Πρέβεζας 

29/05/2023, 11:02 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σήμερα η παρουσίαση της μελέτης για το λιμάνι Πάργας – Ξεκινά διαβούλευση από τον Δήμο

29/05/2023, 10:44 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ημερίδα για την Πυροπροστασία διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσπρωτικού με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού

29/05/2023, 10:40 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με εξαιρετική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας

29/05/2023, 10:33 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : “Αναζητώ παράλληλη στήριξη ( εκπαιδευτικό, λογοθεραπευτή ή εργοθεραπευτή )”

29/05/2023, 10:14 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οδηγούσε το απόγευμα υπό την επίδραση αλκοόλ

27/05/2023, 12:00 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites