Στα όρια τους οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού – Τους ζητήθηκε να καλύψουν και το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας

Την έντονη αντίδραση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των φορέων του Δήμου Ζηρού προκάλεσε η πρόθεση της 6ης ΥΠΕ για πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας, με γιατρούς από το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού.

Σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου το μεσημέρι γιατροί και φορείς της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποίησαν συνάντηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κέντρου Υγείας στο Θεσπρωτικό παρουσία μεταξύ άλλων του Αντιδημάρχου Ζηρού κ. Θεοδωρου Πανούση, της Προέδρου του Θεσπρωτικου κας Ερμιόνης Γεωργαλή, του Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου  Θεσπρωτικού κ. Ευθύμιου Κατσανου και του Προέδρου της Κοινότητας Βρυσούλας κ. Χρήστου Κολιοφώτη, ο οποίος εκπροσώπησε τους προέδρους όλων των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας του Λούρου καθώς το πολυιατρείο εξυπηρετείται από γιατρούς του Κέντρου Υγείας του Θεσπρωτικού. .

Πριν από λίγες ημέρες ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού κ. Παύλος Νάστας δέχθηκε την πρώτη κρούση αρχικά από τον κυβερνητικό Βουλευτή κ. Στέργιο Γιαννάκη και στην συνέχεια από τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Νικόπουλο, ο οποίος ζήτησε προφορικά γιατροί από το Θεσπρωτικό να καλύψουν επτά εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Κάτι τέτοιο φυσικά θα οδηγούσε σε υπολειτουργία το Κέντρο Υγείας στο Θεσπρωτικό, χωρίς ασφαλείς εφημερίες.

Μιλώντας στην συνάντηση ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού κ. Παύλος Νάστας ενημέρωσε τους γιατρούς και τους φορείς για το παρασκήνιο της πρότασης της 6ης ΥΠΕ, σημειώνοντας τα εξής : “Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με το σκεπτικό που είχε αναπτύξει η καινούργια ηγεσία της 6ης ΥΠΕ. Δέχθηκα μία κρούση στην αρχή από τον Βουλευτή της ΝΔ τον κ. Γιαννάκη. Με ρώτησε αν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε και το κέντρο υγείας της Φιλιππιάδας. Είμαστε το μόνο Κέντρο Υγείας που είναι πλήρες και σε ιατρικό και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Λειτουργούμε αρκετά καλά σε επίπεδο πρωτοβάθμιας. Η δομή μας παλιά βοηθούσε το Κέντρο Υγείας Πάργας και τώρα συνεχίζει να βοηθά το Κέντρο Υγείας του Καναλλακίου με έξη παρουσίες γιατρών το μήνα επί 24ωρου βάσεως. Αν βοηθήσουμε και το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας δεν βγαίνει. Κάθισα μία ώρα στο γραφείο του κ. Γιαννάκη και του εξήγησα ορισμένα πράγματα και στο τέλος κατάλαβε πολύ καλά ότι δεν έβγαινε το πρόγραμμα και συμφώνησε. Περιμένουμε να έρθουν επτά γιατροί στα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλλακίου ώστε να αποδεσμευτούν οι δικοί μας γιατροί που πηγαίνουν εκεί και να δούμε αν μπορούμε μετά να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της Φιλιππιάδας. Εμείς σαν Κέντρο Υγείας ανεξάρτητα από το Καναλλάκι και την Πάργα βοηθάμε και το ΙΚΑ Πρέβεζας πρωινές ώρες. Προχθές είχαμε μία συνάντηση με τον κ. Νικόπουλο με στόχο να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας από την 1η Φεβρουαρίου. Του είπα ότι ακριβώς είχα πει και στον κ. Γιαννάκη, ότι δηλαδή δεν βγαίνουν τα κουκιά. Δεν μπορεί το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις ανάγκες, κρατώντας το Καναλλάκι, την Πάργα και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Ο κ. Γιαννάκης το είχε καταλάβει, ο κ. Νικόπουλος δεν το καταλάβαινε πιθανόν γιατί δεν είχε ποτέ αυτό το ρόλο. Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Γιαννάκης για να μου επιβεβαιώσει ότι αυτός είναι σφόδρα αντίθετος στο να λειτουργήσει η Φιλιππιάδα με γιατρούς από το Θεσπρωτικό, το οποίο θα πρέπει να μείνει όπως έχει. Ξέρω, ότι μίλησε ο Δήμαρχος Ζηρού ο κ. Καλαντζής με τον κ. Νικόπουλο, ο οποίος (κ. Νικόπουλος) με πήρε στη συνέχεια τηλέφωνο και μου δεσμεύτηκε προφορικά ότι θα μείνει όπως έχει το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού, μέχρι να έρθουν οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Καναλλακίου.”

Ο πρωην Αντιδήμαρχος και Δημοτικος Σύμβουλος Ζηρού κ. Ζήκος Ρεμπής θύμισε στους παρευρισκόμενους στη συνάντηση ότι αντίστοιχο θέμα είχε δημιουργηθεί και στο παρελθόν και επιβεβαίωσε και εκείνος με την σειρά του την προφορική δέσμευση του κ. Νικόπουλου ότι το Κέντρο Υγείας στο Θεσπρωτικό θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των γιατρών στα Κέντρα Υγείας Καναλακίου και Πάργας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν γιατροί του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού οι οποίοι ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους, ότι είναι πάνω από τις δυνατότητες τους να εξυπηρετήσουν εφημεριακά και το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας καθώς ήδη εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουν στα όρια της ασφάλειας και έχουν βάλει “πλάτη” για να καλύψουν εφημεριακά το Νοσοκομείο Πρέβεζας και τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλλακίου.

Στο περιθώριο της συζήτησης ο κ. Νάστας ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο Ζηρού την συνδρομή του Δήμου για την φροντίδα των υπερήλικων στα χωριά του Δήμου Ζηρού τονίζοντας μεταξύ άλλων : “Υπάρχει πληθυσμός που δεν πλησιάζεται εδώ. Ξέρω πολύ κόσμο που έχει ανάγκη από γιατρό. Να μας δοθεί ένα αυτοκίνητο το οποίο θα οδηγεί ο οδηγός του ασθενοφόρου ώστε να μπορούμε να στέλνουμε έναν αγροτικό γιατρό και μία νοσηλεύτρια σε αυτούς που είναι κατάκοιτοι και εγκαταλελειμμένοι. Υπάρχουν πάρα πολλοί υπερήλικες στα βουνά που είναι μόνοι τους.”

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

20/09/2023, 9:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών 

20/09/2023, 9:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Π.Ε Πρέβεζας : Συνεχίζεται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας 

20/09/2023, 8:47 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα, η Πάργα και το Μέτσοβο στα πλάνα τούρκων κατασκόπων – Συνελήφθησαν στον Πόρο

20/09/2023, 8:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μεγάλη συγκέντρωση και παράσταση νίκης για τον Γιώργο Νίτσα και την “Ανάπτυξη Τώρα”

20/09/2023, 12:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μιχάλης Διακομιχάλης : Ένας « Πρεβεζάνος » από την Νίσυρο

18/09/2023, 9:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νεκροθάφτες σε ρόλο μεσάζοντα – προξενητή δικηγορικών γραφείων

18/09/2023, 8:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σεμινάρια Ε.Φ.Ε.Τ. από το Επιμελητήριο Πρέβεζας

18/09/2023, 8:43 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites