Προσκάλεσε στην Πρέβεζα τον Νίκο Χαρδαλιά ο Δήμαρχος

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε συνέχεια της άριστης και αποτελεσματικής συνεργασίας που υπήρξε και συνεχίζει μεταξύ των δύο πλευρών, καθ’ όλη τη διάρκεια των άμεσων θεσμικών ενεργειών κατά το τραγικό ναυάγιο στα νότια των Παξών, κατόπιν κλήσεως για βοήθεια από τους αλλοδαπούς ναυαγούς διακινητές και διακινούμενους στο 112, στις 07:30 π.μ. του Σαββάτου 11 Ιανουρίου 2020.

Τα 21 άτομα, τα οποία διεσώθησαν από το πολύνεκρο ναυάγιο, στα ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους – των 12 επιβεβαιωμένων νεκρών και των 20 αγνοουμένων εκ των οποίων ουδείς έφερε σωσίβιο – μεταφέρθηκαν άμεσα στην Πρέβεζα όπου ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και των εμπλεκόμενων φορέων συντόνισε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά την υποδοχή, φιλοξενία, παροχή στέγης, τροφής και ένδυσης αλλά και κάθε υποστηρικτής ψυχολογικής, κοινωνικής και μεταφραστικής υπηρεσίας όπως ακριβώς προβλέπεται από τα ειδικά σχέδια.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς συνεχάρη στο πρόσωπο του Δημάρχου για την αποτελεσματική και άρτια λειτουργία του μηχανισμού της Δημοτικής Αρχής (η οποία για πρώτη φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με μία ανάλογη περίπτωση ενός τόσο τραγικού πολύνεκρου ναυαγίου αποτέλεσμα της απάνθρωπης εκμετάλλευσης των παράτυπων μεταναστών από οργανωμένα κυκλώματα διακινητών τα οποία τους αποφέρουν παρανόμως υπέρογκα κέρδη), καθώς και για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη με την οποία έδρασαν κατά την επιχείρηση.

Επίσης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας συνομίλησε εκτενώς με το Γενικό Γραμματέα ως προς τα πολλά και άλυτα θέματα του Δήμου από τους σεισμούς και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία και έθεσαν την περιοχή του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αλλά και για την πολύ θετική και οργανωτική διάσταση που θα αποφέρει το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, το οποίο και παρουσίασε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 8 Ιανουρίου.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσκάλεσε το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να επισκεφθεί το Δήμο και να επιθεωρήσει τα θέματα της αρμοδιότητάς του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, δράσεις και προγράμματα για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργίας τους ο οποίος και την αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά τονίζοντας ότι άλλωστε οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή άψογη συνεργασία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καναλακίου

29/09/2023, 9:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένας 23χρονος δικυκλιστής έχασε την ζωή του στην Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

29/09/2023, 9:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα

27/09/2023, 7:55 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ευαγγελία Αντωνίου είναι μία ξεχωριστή υποψηφιότητα στον Δήμο Πάργας

26/09/2023, 3:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οδηγήσαμε το νέο NISSAN QASHQAI e-power στους δρόμους της Πρέβεζας

24/09/2023, 10:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου (Κυανή Ακτή) 

24/09/2023, 8:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Υ

24/09/2023, 8:29 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites