Νέο Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Επιδότηση έως και 70% για ανακαίνιση σπιτιού

Νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η προκήρυξη του προγράμματος εκτιμάται πως θα βγει τον Ιούνιο και αναμένεται για ακόμη μία φορά έντονο ενδιαφέρον από χιλιάδες ιδιοκτήτες, που θέλουν να αναβαθμίσουν ενεργεία τις κατοικίες τους.

Το υπουργείο εξετάζει παρεμβάσεις τόσο για την απλοποίηση των διαδικασιών συμμετοχής όσο για ενδεχόμενη βελτίωση των εισοδηματικών κριτηρίων που αποτελούν τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό.

Επιπλέον σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι επιλαχόντες στον τελευταίο κύκλο του Εξοικονομώ Κατ΄οίκον – που είχε προκηρύξει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και διαχειρίστηκε η παρούσα – δεν πρέπει να περιμένουν και πολλά, δηλαδή την πιθανότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα για χρηματοδότηση των προτεινόμενων παρεμβάσεών τους.

Τα κριτήρια για το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον
Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια και τους όρους συμμετοχής, σημειώνεται ότι η κεντρική φιλοσοφία των προηγούμενων κύκλων του «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» ήταν ο συνδυασμός επιδότησης των παρεμβάσεων σε ποσοστό έως 70%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος των νοικοκυριών και των αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.

Επιπλέον, η τελευταία αλλαγή που είχε γίνει ήταν ότι δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στην υπαγωγή του προγράμματος, δηλαδή μπορούσαν να υπαχθούν στο πρόγραμμα οικογένειες και ιδιοκτήτες κατοικιών ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Απλά για τις περιπτώσεις ατομικού εισοδήματος άνω των 35.000 ευρώ και οικογενειακού άνω των 45.000 ευρώ δεν επιτρεπόταν η επιδότηση, αλλά υπήρχε η δυνατότητα άτοκων τραπεζικών δανείων.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites