Και το Κίνημα Αλλαγής αντιδρά στην απόφαση του JUMBO για άνοιγμα του καταστήματος όλες τις Κυριακές στην Πρέβεζα

Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση JUMBO θα ανοίγει το κατάστημά της στην περιοχή του Λούρου Πρέβεζας όλες τις Κυριακές. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει την αντίδραση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας, το οποίο και ζητά την άμεση αναίρεση της απόφασης αυτής, καθώς και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας εξαιτίας της θύελλας διαμαρτυριών του εμπορικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργεί η συγκεκριμένη ενέργεια.
Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του αρμόδιου οργάνου του Κινήματος Αλλαγής, οι Βουλευτές Γεώργιος Μουλκιώτης και Βασίλειος Κεγκέρογλου κατέθεσαν την ακόλουθη ερώτηση:

Κοινοβουλευτική Ομάδα – Κίνημα Αλλαγής 

Α.Π. 3262/13-1-2020

 

10 Ιανουαρίου 2020

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τους Υπουργούς: Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδ. Γεωργιάδη

                                     Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση

                                     Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο

       

Θέμα: «Άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές»

 

Κύριοι Υπουργοί,

Έπειτα από διαφήμιση στον ιστότοπο γνωστής εταιρείας λιανικής πώλησης παιχνιδιών, βρεφικών ειδών, εποχιακών ειδών, ειδών διακόσμησης και ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου (JUMBO Α.Ε.Ε.), που δραστηριοποιείται και στην περιοχή του Λούρου Πρέβεζας, αλλά και μετά από πληθώρα διαμαρτυριών από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση προτίθεται να λειτουργήσει το συγκεκριμένο κατάστημά της όλες τις Κυριακές του μήνα Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, όπως ρυθμίζεται από́ το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, και από́ την Υπουργική́ Απόφαση 75812/2017 (ΦΕΚ 2332/Β’/2017), οι συγκεκριμένες ημέρες δεν εμπίπτουν των εξαιρέσεων.

Επειδή η συγκεκριμένη ενέργεια έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών στον εμπορικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργεί, αλλά και της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας περί αργιών.

Επειδή η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει πρόσθετες αρνητικές συνέπειες στις εργασιακές σχέσεις των μισθωτών, με χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών  αλλά και στα στοιχειώδη δικαιώματά τους για εναρμόνιση οικογενειακού και επαγγελματικού βίου; 

Επειδή η συγκεκριμένη ενέργεια θα οδηγήσει στην κατάρρευση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο χώρο του λιανικού εμπορίου και στην αύξηση της ανεργίας.

 

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  1. Τί άμεσα μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση, ώστε να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία και να αναιρεθεί η απόφαση της εταιρίας JUMBO Α.Ε.Ε. για τη λειτουργία του καταστήματος Πρέβεζας τις Κυριακές;
  2. Τί πρόσθετες πρωτοβουλίες σχεδιάζει η Κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο χώρο του λιανικού εμπορίου αλλά και η διατήρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην  οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στη κοινωνική δράση; 

 

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές, 

 

 

 

Γεώργιος Μουλκιώτης

 

 

 

Βασίλειος Κεγκέρογλου

 

Ετικέτες: ,


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συμμετοχή της Πρέβεζας στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Λιβαδειά Δήμου Φοινικαίων Αλβανίας

18/08/2022, 4:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανοιχτός ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ για τον καύσωνα

18/08/2022, 3:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η νέα ποιητική συλλογή της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου παρουσιάζεται στην Πρέβεζα

17/08/2022, 5:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης : Το Σάββατο το 13ο Αντάμωμα στα «Χειμαδιά»

17/08/2022, 5:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Κυριακή 21 Αυγούστου “Γελάμε δυνατά” και συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πρέβεζας

17/08/2022, 5:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η “Γυναίκα της Ζάκυθος” στο  Ωδείο της Νικόπολης 

17/08/2022, 12:36 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites