Δευτέρα, 03/08/2020

Ιδρύονται τάξεις υποδοχής Ζ.Ε.Π σε 5 Δημοτικά Σχολεία του Νομού Πρέβεζας

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνου Καμπουράκη ιδρύονται τάξεις υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ Ζ.Ε.Π. σε 24 Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου, 6 από τα οποία είναι στο Νομό Πρέβεζας.

Τα σχολεία του Νομού Πρέβεζας που θα ιδρυθούν τάξεις Ζ.Ε.Π είναι το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, το Δημοτικό Σχολείο Καναλίου, το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

Τι είναι τα ΖΕΠ (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας)
Οι Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ και τα Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα ΖΕΠ δημιουργούνται για την υποστήριξη της ένταξης των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο ελληνικό σχολείο με κύριο αντικείμενο την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας αλλά και τη διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η προσαρμογή και παραμονή τους στο γενικό εκπαιδευτικό σύστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 σχόλια για “Ιδρύονται τάξεις υποδοχής Ζ.Ε.Π σε 5 Δημοτικά Σχολεία του Νομού Πρέβεζας”

  1. Ο/Η dia-bol λέει:

    «Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΑΛΩ!!!» Αυτά που βιώνουν οι Έλληνες των νησιών του Β.Αιγαίου οσονούπω και στην ενδοχώρα! Στα νησιά υποδέχονταν τους λάθρο-εισβολείς με «ανοιχτές αγκάλες», τώρα όμως ξεσηκώνονται.Πλέον είναι αργά.
    Και επί της ευκαιρίας, 6 μήνες στην κυβέρνηση η ΝΔ πότε θα αντικαταστήσει τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης; μήπως συγκυβερνούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

  2. Ο/Η Παπαδοπουλου λέει:

    Α δηλαδή ότι γίνεται πάλι για τους μετανάστες και τους ρομα για τα ελληνοπουλα καμιά βελτίωση είπα κι εγώ τα σκευτικε το κράτος πως έγινε αυτό?

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ