Ανοιχτό παρά τις κινητοποιήσεις το Jumbo στο Λούρο Πρέβεζας – Ένταση από μέλη του ΠΑΜΕ

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την  Κυριακάτικη αργία», το εργατικό κέντρο Πρέβεζας με την στήριξη της ΓΣΕΕ πραγματοποίησε απεργιακή κινητοποίηση έξω από το κατάστημα Jumbo στο Λούρο Πρέβεζας.

Την ίδια ώρα στο χώρο πραγματοποίησαν την δική τους κινητοποίηση και άλλα σωματεία της Πρέβεζας, όπως το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Εμπορικός Σύλλογος, μέλη που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η Ανοικτή Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, δυνάμεις του ΜΕΤΑ από την Ήπειρο και μέλη της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων από τα Γιάννενα.

Έλεγχο στο κατάστημα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποίησε ο Επιθεωρητής Εργασίας , ενώ ένταση προκλήθηκε από μέλη του ΠΑΜΕ, λόγω της παρουσίας στην απεργία του γραμματέα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλου.

Το κατάστημα παρά την απεργιακή κινητοποίηση άνοιξε στις 11:00 το πρωί με τους εργαζόμενους να βρίσκονται εντός αυτού, ενώ αρκετοί ήταν και οι καταναλωτές που επέλεξαν αυτή την ημέρα για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους , ωστόσο οι απεργοί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο τους σε αυτό.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας», τόνισε ο Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από την πόρτα του καταστήματος. «Δίνουμε απάντηση στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, που έχουν βάλει σαν στόχο το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας».

«Η επιχείρηση “Jumbo”, μπαίνει σαν λαγός, πρωτοστατεί για να σπάσει η κυριακάτικη αργία από τα πολυκαταστήματα», τόνισε ο Ανδρέας Καραμάνης, πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας. Τόνισε τις ευθύνες που έχουν όσοι το προηγούμενο διάστημα συμφωνούσαν με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και σημείωσε ότι «η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής, του καθένα, αφού οι συνθήκες στην αγορά θα μας αναγκάζουν σε δουλειά νύχτα – μέρα για να εξασφαλίζουμε τα απαραίτητα».

Ο Εκπρόσωπος της Ανοικτής Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας Βαγγέλης Νάνος επεσήμανε μεταξύ άλλων : “Είναι ανάγκη όλοι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε όχι ως καταναλωτές, αλλά ως εργαζόμενοι. Ως άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ταξική αλληλεγγύη. Σε κανέναν εργαζόμενο δεν λείπουν ώρες να ψωνίζει. Λεφτά λείπουν για να ζήσει με αξιοπρέπεια.”

Αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

TAGS:


5 σχόλια για “Ανοιχτό παρά τις κινητοποιήσεις το Jumbo στο Λούρο Πρέβεζας – Ένταση από μέλη του ΠΑΜΕ”

  1. Ο/Η takis λέει:

    Η Κυριακή είναι αργία για τους Χριστιανούς, το Σάββατο για τους Ιουδαίους και η Παρασκευή για τους Μουσουλμάνους. Για τους Άθεους(αριστερό-κουλτουριάρηδες) όλες οι ημέρες είναι “‘ίδιες”, δηλ. εργάσιμες, όπως στα γκουλάγκ της Σιβηρίας(ΕΣΣΔ). Άλλωστε και ο mr.jumbo άθεος είναι, τα ίδια “πιστεύω” έχετε “συντρόφια”…

    1. Ο/Η Κώστας λέει:

      Αργία 7 ημέρες την εβδομάδα όμως μόνο στο κεφάλι σου ε;

      Α! και των άλλων από κάτω!!!

  2. Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Η ελμε τι δουλειά είχε;για αυτό και όλος ο κόσμος κοροϊδεύει τους καθηγητες,μόνο για χαζοδιαμαρτυριες είναι ικανοί

  3. Ο/Η Panos λέει:

    Όλοι αυτοί οι ξύπνιοι που επικαλούνται τα εργατικά δικαιώματα έχουν αντιληφθεί ότι η συμπύκνωση του ωραρίου καταστημάτων σήμαινει λιγότερες θέσεις εργασίας???
    Φανταστείτε τα μαγαζιά,όλα όμως ,να δουλεύουν 5νθημερο οχτάωρο ποσοι θα έχαναν την δουλειά τους!
    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί οι συνδικαλιστές είναι τόσο ευαίσθητοι με τα jumbo ενώ το ταμπού της Κυριακής έχει σπάσει εδώ και δεκαετίες…
    Διόδια, ξενοδοχεία, καφετέριες,καντίνες,πρατήρια καυσίμων, εστιατόρια,ιχθυοπωλεια και άλλες δεκάδες επαγγέλματα δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο…

  4. Ο/Η Βασίλης Ι Κίτσιος Δ Κρόκου 51 λέει:

    Δεν αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ στη διαμαρτυρία. Διεκδικεί 5νθήμερο και στον ιδιωτικό τομέα άραγε ::::::::::::::

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites