O Κώστας Κωνής υποψήφιος στις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Μήνας εκλογών ο Δεκέμβρης για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, συγκεκριμένα  διεξάγονται πανελλαδικά την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ο Κώστας Κωνής κατεβαίνει  με την Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων ξανά υποψήφιος για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων στο Περιφερειακό τμήμα Αττικής, ψηφιζόμενος και πανελλαδικά, διεκδικώντας την ψήφο των οικονομολόγων, των λογιστών και όλων των πτυχιούχων οικονομικών σχολών, μελών του ΟΕΕ.  «Κουβαλάει» στους ώμους μία απόλυτα  πολύχρονη επιτυχημένη θητεία, τόσο ως μέλος της ΣτΑ, όσο και ως μέλος της Κεντρικής Διοίκησης,  κατά τη διάρκεια της οποίας η εξωστρέφεια του ΟΕΕ έφτασε στα ύψη με δυναμικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, προς όφελος των μελών του αλλά και των φορολογουμένων ευρύτερα.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, κάνοντας αναφορά στην υποψηφιότητα του και στην παράταξη του γράφει:

Eκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 08.00′ 18.00′.  Είμαι ξανά υποψήφιος στο εκλογικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής για την Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), με τη Π.Δ.Σ.Ο. που αποτελεί συνέχεια της ΠΑΣΚΟ-Σ, της παράταξης που συνέβαλε τα μέγιστα στην ίδρυση του ΟΕΕ, στην καταξίωση του και την επιτυχή λειτουργία του μέχρι σήμερα.
Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.). Τι διεκδικούμε:

Σήμερα, η παράταξή μας, η Π.Δ.Σ.Ο. που είναι δύναμη ευθύνης και αγώνα, διεκδικεί την συνεχή αναβάθμιση του οικονομολογικού επαγγέλματος, καθώς και την κατοχύρωση της επαγγελματικής δραστηριότητας όλων των οικονομολογικών ειδικοτήτων.
Όταν γύρω μας όλα αλλάζουν και επειδή άλλοι κλάδοι μη έχοντας αναφορά στην αγορά και την εργασία της οικονομίας επιχειρούν με άκομψο και προκλητικό τρόπο να μας υποκαταστήσουν, εμείς δεν μπορεί να είμαστε θεατές.
Εμείς, τα στελέχη της παράταξης, της Π.Δ.Σ.Ο. είμαστε παρόντες και έτοιμοι να υπερασπιστούμε την επιστήμη, την εργασία και τα πτυχία όλων των οικονομολόγων.
Εμείς, τα στελέχη της παράταξης, της Π.Δ.Σ.Ο. γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε. Με οδηγό τις αρχές και τις αξίες μας, με όραμα και ιδανικά, με πρόγραμμα και σχέδιο σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε:
Τη συνεχή αναβάθμιση του οικονομολογικού επαγγέλματος, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Αυτό θα επιτευχθεί με την αναγνώριση και κατοχύρωση από την Πολιτεία και την πιστοποίηση από το Ο.Ε.Ε. όλων των ειδικοτήτων του Επιστήμονα Οικονομολόγου που αναπτύσσονται συνεχώς, όπως Εσωτερικός Ελεγκτής, Οικονομικός Αναλυτής, Οικονομικός Μελετητής, Αναλυτής, Αξιολογητής, Εκτιμητής, Διαμεσολαβητής κ.λ.π…
Την εφαρμογή του Διπλογραφικού Συστήματος σε όλο το Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Την αναγνώριση, δημιουργία και κατοχύρωση στο Δημόσιο και τον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ξεχωριστού Οικονομολογικού κλάδου και σε θέσεις ευθύνης που άπτονται οικονομικών και οικονομολογικών θεμάτων να αξιολογούνται και να τοποθετούνται μόνον οικονομολόγοι.
Την υπαγωγή της Αρχής Λογιστικής Τυποποίησης στο Ο.Ε.Ε..
Την καταχώρηση των δεδομένων των επιχειρήσεων σε μια και μόνο ηλεκτρονική πύλη στην οποία θα έχει πρόσβαση ο κάθε δημόσιος οργανισμός – φορέας ώστε να παρέχεται η δυνατότητα να διαμορφώνει σαφή εικόνα και να αντλεί εκείνα τα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν.
Την παροχή ψηφιακής υπογραφής από το Ο.Ε.Ε. σε όλα τα στα μέλη του.
Την πιστοποίηση του Οικονομολόγου μελετητή με την συμμετοχή του στη μελέτη και την καθιέρωση της υπογραφής του σε όλα τα έργα.
Τη δημιουργία πλατφόρμας στο Ο.Ε.Ε., «Προσφορά και Ζήτηση», στην οποία θα μπορούν αφενός να εισάγουν τα βιογραφικά τους νέοι & άνεργοι οικονομολόγοι που αναζητούν εργασία, και αφετέρου να αναρτώνται και τα στοιχεία των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προσλάβουν οικονομολόγους.
Τη λειτουργική διασύνδεση αυτής της πλατφόρμας του ΟΕΕ με την αντίστοιχη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας του ΟΑΕΔ που θα αφορά στους άνεργους οικονομολόγους.
Την καταπολέμηση της ανεργίας των συναδέλφων οικονομολόγων, με δράσεις αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και ειδίκευσης ανέργων νέων οικονομολόγων σε δραστηριότητες διαφόρων κλάδων του οικονομολογικού επαγγέλματος
Την πραγματική και ουσιαστική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών οι οποίοι δεν είναι δίκαιο να έχουν μόνον υποχρεώσεις, καθότι είναι ο μοναδικός επιστημονικός κλάδος στην Ελλάδα που το κράτος θεωρεί τα μέλη – οικονομολόγους «δεδομένους» και κάθε φορά φορτώνει με πάσης φύσεως υποχρεώσεις, που σε πολλές περιπτώσεις δεν άπτονται του πλαισίου των παρεχόμενων υπηρεσιών που θα έπρεπε να προσφέρουν.
Την αναχαίτιση της αποψίλωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και Ασφαλιστικών Οργανισμών για να μην ρίχνεται όλο το βάρος των εργασιών τους στους Ελεύθερους Επαγγελματίες Λογιστές – Φοροτεχνικούς χωρίς μάλιστα την δυνατότητα είσπραξης ανάλογων αμοιβών.
Την κατοχύρωση του δικαιώματος των Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών να ασκούν το επάγγελμα τους μέσα σε ανθρώπινες και συντεταγμένες συνθήκες εργασίας, καθότι με το επιχείρημα ότι αυτοί αποτελούν το βασικό μοχλό είσπραξης των δημοσίων εσόδων, καταλήγουν να είναι «έρμαια» της εκάστοτε κυβέρνησης, των ασφυκτιών προθεσμιών και των απειλών επιβολής εξοντωτικών προστίμων.
Να σταματήσει το ΟΕΕ ν’ ανέχεται την όλη κατάσταση με την ασαφή πολυνομία και τις ασφυκτικές προθεσμίες και να θεωρεί θεσμική υποχρέωση του να διασφαλίζει μόνο και μόνο κάποιες παρατάσεις προθεσμιών.
Να καταστεί το ΟΕΕ πραγματικά Επιστημονικό Επιμελητήριο και Σύμβουλος της Πολιτείας, όπως θεσμικά κατοχυρώνεται και από τον ιδρυτικό του νόμο, ώστε να σταματήσει επιτέλους η σύνταξη και η έκδοση ασαφών φορολογικών νόμων, που για να εφαρμοστούν θα πρέπει κάθε φορά να εκδίδονται εκατοντάδες ερμηνευτικές ΠΟΛ, αλλά παραδόξως όμως όλοι αυτοί οι νόμοι έχουν εξ αρχής θεσμοθετημένα πρόστιμα που δεν χρειάζονται διευκρινήσεις.
Να κατοχυρώσει το ΟΕΕ επιτέλους την επιβολή και υποχρεωτική είσπραξη μέσω αυτού, των ελαχίστων αμοιβών που θα πρέπει να εισπράττουν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Λογιστές – Φοροτεχνικοί για τις υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν.
Να νομοθετηθεί η αμοιβή του Λογιστή και να διεκδικήσει το ΟΕΕ τη θέσπιση ελάχιστων αμοιβών για τις λογιστικές υπηρεσίες που παρέχονται, όπως σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη. Ενδεικτικά αναφερόμαστε στη Γερμανία όπου η αμοιβή ενός Λογιστή για την τήρηση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων ορίζεται με νόμο σε ποσοστό επί του κύκλου εργασιών.
Να υποβάλλεται και να υπογράφεται από Λογιστή – Φοροτεχνικό πιστοποιημένο από το Ο.Ε.Ε η κάθε είδους φορολογική δήλωση των Επιχειρήσεων και των Επαγγελματιών., ανεξαρτήτως ορίου ακαθάριστων εσόδων, σύμφωνα με το Ν. 2515/1997.
Την αναβάθμιση του ρόλου και των δικαιωμάτων των Λογιστών -Φοροτεχνικών όπως ισχύει σε άλλους επιστημονικούς κλάδους ώστε να μπορούν να κάνουν εργασίες για τους πελάτες του χωρίς εξουσιοδότηση καθώς επίσης και να εκπροσωπούν τους πελάτες τους στις αρμόδιες υπηρεσίες, κυρίως του Υπουργείου Οικονομικών, με την επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας.
Να έχει το δικαίωμα το ΟΕΕ στις περιπτώσεις που θα αποφασιστεί αποχή των λογιστών από την εργασία για διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας να παρεμβαίνει αποφασιστικά και να κλείνει τις υποβολές προς την ΑΑΔΕ.
Την ενίσχυση της εκπροσώπησης του Ο.Ε.Ε. σε διάφορες επιτροπές και συμβούλια του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ανεξάρτητων αρχών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Κώστας Κωνής, υποψήφιος με τη Π.Δ.Σ.Ο. για τη ΣτΑ στη Περιφέρεια Αττικής.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites